Tržby v českých kinech: Soumrak premiér

Tržby v českých kinech: Soumrak premiér
Rio 2 oslnilo barvami. Druhé místo žebříčku.
Čelo žebříčku tuzemských tržeb přelétneme rychleji, protože se na něm nic nezměnilo. Prvenství si stále drží animák Rio 2. O tomto víkendu přišlo na barevnou pohádku téměř 34 tisíc diváků. Jde o nárůst přes 8 tisíc návštěvníků, ale tržby přeslo klesly na 3.1 milionu korun, jsou tedy o celých 300 tisíc korun nižší než predchozí víkend.
Rio 2
Multiplexy CineStar a Cinema City totiž zaútočily se sníženým nedělním vstupným. A toho se pochopitelně chytly rodiny s dětmi. Je rozdíl dát za 4 lístky 200 korun, nebo 600. CineStar zatím "levnou neděli" uvádí výjimečně, dvakrát za rok. Jsme zvědaví, jak strategii vyhodnotí chytré hlavy ve vedení multikin a co z toho vyvodí.
Amazing Spider-Man 2
Amazing Spider-Man 2
Druhý je Amazing Spider-Man 2. Přišlo na něj přes 19 tisíc diváků, tržby dosáhly necelých 2 milionů korun. Americký hit sice i v rámci tuzemského žebříčku dosáhl na druhou nejvyšší větev, za tuzemské tržby by si Andrew Garfield tak leda pořídil filmový obleček. Ceny 3D animací raději nepočítáme.
Cameron Diaz
Jedna za všechny
Na trojku se vyšvihla Cameron Diaz spolu s komedií Jedna za všechny (2014). Podvedená milenka, podvedená manželka, jeden chlap a třetí žena. Bláznivý milostný čtyřúhelník zaujal přes 14 tisíc diváků. Ti v pokladnách nechali 1.2 miliony korun. Jen o malilinko hůře je na tom Divergence (2014), snímek, který by si moc přál stát se kultem (a dojnou kravou). Jenže v malém českém rybníčku...?
Ranhojič
Z filmu Ranhojič. | Febiofest
Až pátá skončila čtvrteční premiéra, výpravný historický velkofilm Ranhojič (2013). Adaptace bestselleru Noaha Gordona nevznikla v Hollywoodu, což je sympatické a odvážné. Tedy až do té chvíle, kdy zjistíte, že na film o premiérovém víkendu přišlo 8.326 platících diváků. Tržby dosáhly 855 tisíc korun. Slabé. Velmi slabé.
Pojedeme k moři
Režijní debut Jiřího Mádla se drží. Po víkendu na čtvrtém místě žebříčku.
Jiří Mádl a jeho debut Pojedeme k moři (2014) se sympaticky drží na šestém místě. To, čeho se nedostává jiným českým filmům, tedy ocenění z řad recenzentů, Mádlově filmu nechybí. Ale zase postrádá více diváků. I tak je ale šestá příčka víc než dobrá. Mádl pokořil Kapitána Ameriku (2014), Transcendenci (2014). A to se počítá. Aktuálně 8.392 diváků, 741 tisíc korun na tržbách.
Ondřej Malý
Ondřej Malý ve filmu Hany. 20. místo žebříčku. | CinemArt
Ze čtvrtečních premiér se do žebříčku TOP20 nedostala opětovně uváděná klasika a nejzábavnější premiéra Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994) a v Benátkách oceněný dokument Sacro GRA (2013). Ten je distribuován i na internetu a za cenu, kterou si sami určíte (ano, počítá se i 0). To jen tak na srozuměnou. Až 20. skončil odvážný film Michala Samira, komediální drama Hany (2014), které se točilo 3 dny v ulících města Plzeň. Po premiérovém víkendu 1.655 diváků a tržby 144 tisíc korun. Snímek přišel na 6 milionů korun. Znamená to, že český film nezaujme ani neprvoplánovou jinakostí?
Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.