Prometheus 2 má nového scenáristu a datum premiéry

Prometheus 2 má nového scenáristu a datum premiéry
Prometheus | 20th Century Fox
Háček je v tom, že zatím nevíme, jestli jde skutečně o premiéru Promethea. Foxové k oznámenému datu premiéry 4.3.2016 totiž nedali konkrétní název, ale nálepku "Untitled Ridley Scott Project" (neboli Nepojmenovnaý projekt Ridleyho Scotta). A je otázkou, jestli bude mít Scott v ve svém diáři následujících měsících na natáčení velkolepé sci-fi čas. V blízké době by měl coby producent pro 20th Century Fox hlídat vznik remaku Vraždy v Orient expresu. Foxové nedávno konečně získali práva, rádi by začali s natáčení co nejdříve a toto datum by se jevilo jako přijatelné.
Noomi Rapace, Ridley Scott
Prometheus
Další možností je, že by termín patřil adaptaci románu Věčná válka, s níž je Ridley spjatý od roku 2008. Nedávno sám režisér prohlásil, že se mu dostala do rukou zajímavá verze scénáře. Aktuálně natáčí historický film Exodus.
Prometheus
Prometheus | 20th Century Fox
Oznámené datum premiéry se přesto jeví nejpravděpodobnější právě pro Promethea 2, k němuž byl nově najatý Michael Green (Green Lantern), aby doladil již hotový scénář, který napsal Jack Paglen (Transcendence). Současně unikla informace, že by snímek měl přinést více androidů Davidů, tudíž bychom si měli fantastického Michaela Fassbendera užít ve více rolích.
UPDATE: Je to potvrzené, jde skutečně o datum premiéry Promethea 2.