Vražda v Orient expresu

74%
Vražda v Orient expresu

Další ze záhadných příběhů Agathy Christie. Každý pasažér vlaku Orient Express má zřejmě jasno, že nenávistný a hnusný finančník Ratchett měl něco společného s únosem a vraždou malé dcerky známé pilotky. Takže když je Ratchett nalezen mrtvý, podezřelí z tohoto činu jsou skoro všichni. Za normálních okolností by policie začala případ vyšetřovat, ale vlak byl zastaven sněhovou lavinou na půlce cesty mezi Istanbulem a Paříží. Vše je tudíž na nesnesitelném, ale vynikajícím belgickém detektivovi Hercule Poirotovi. Mezi podezřelými jsou všechny možné charaktery...




Pete69
Pete69
29 102 bodů
7
Tyto sedmdesátkové příběhy Hercula Poirota jsem nikdy neviděl a vůbec to není špatné. Hercule Poirot je zde trošku poblázněný, ale hodně se mi líbilo zpracování, řešit případ ve sněhu uvízlém vlaku přidává na atmosféře. Prví půlhodina je seznamovací, ale poté už je to detektivka, jako řemen. Zvláštní konec mě však trošku zklamal.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 299 bodů
8
Hercule Poirot Agathy Christie je stejný fenomén jako Sherlock Holmes Arthura Conana Doyla a ´Vražda v Orient expresu´ je vedle příběhu ´Smrt na Nilu´ druhým nejznámějším případem tohoto detektiva. Snímek je natočen dobře. Vývoj děje je nespěchající, má dost dlouhou dobu na seznámení se všemi postavami a společně s Poirotem dává divákovi šanci pátrat, kdo že je tím pachatelem. Herci podali excelentní výkon. Co postava, to výrazný osobní charakter. Bohužel, podivné je ztvárnění samotného Poirota. Po celou dobu neotáčí hlavou jakoby měl zablokovanou páteř a svým zjevem spíše připomíná Chaplina. Ano, vyznívá komicky než vážně. Jinak dobře odvedená výprava a kostýmy vytvářejí příjemnou zastávku do dané doby. Napětí již dnes sice zadrhává, ale jako odpočinkové záležitosti nelze jinak nic upřít.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 266 bodů
6
Moc mi to nesedlo. Šíleně karikaturní ztvárnění a extrémně klasické vzezření zároveň k sobě pasovaly jen velmi částečně, nějak jsem se s tím úplně nevyrovnal. Jistě poctivý kousek, ale raději jít o dům dál.

Dodatečné informace

Původní název:
Murder on the Orient Express (více)
  • Velká Británie Vražda v Orient expresu
  • Velká Británie Murder on the Orient Express
Země původu:
Velká Británie
Rozpočet:
1,4 mil. USD
Tržby:
35,7 mil. USD (celosvětově)

Podobné