Tržby v českých kinech: Babovřesky 2 dál vedou. Lego příběh spadl na čtvrté místo.

Tržby v českých kinech: Babovřesky 2 dál vedou. Lego příběh spadl na čtvrté místo.
Babovřesky 2 zaútočily v plné síle. Oproti premiérovému ví
Babovřesky 2
| če
kendu rozšířil distributor počet kin, kde se komedie Zdeňka Trošky promítala, ze 79 na 88. Zájem nicméně opadá, a to o celých 43%. O druhém víkendu na film přišlo 41.695 diváků, v pokladnách nechali 5.7 milionů korun. Co naplat, případné návštěvníky vytáhlo z přítmí kinosálů jarní počasí. Třeba na výlet do Hoštic.
Velká oříšková loupež
Do kin zamířil po velmi dobře hodnoceném LEGO® příběhu plnokrevný animák, koprodukční Velká oříšková loupež. Děti byly lačné a při chuti, takže snímek obsadil o premiérovém víkendu hned druhé místo žebříčku. 16.648 diváků a 2.1  milionu korun na tržbách. Při tom masopustním víkendu vlastně dobrý výsledek. I když distributor nasadil těžký kalibr, snímek promítalo hned 104 kin!
Bob Balaban, John Goodman, Matt Damon, Bill Murray, George Clooney
Tak kde máte ty van Goghy a Monety?!
Zloději, tedy vlastně zachránci zkonfiskovaného umění, obsadili i třetí místo žebříčku tuzemských tržeb. To patří Památkářům, hvězdné herecké sestavě s Georgem Clooneyem v čele. V historické dramatické komedii se vydávají na území nacisty okupované Francie, aby se postarali o ukradené umělecké předměty nevyčíslitelné hodnoty. Ambiciózní dílo se nesetkalo s dostatečným pochopením recenzentů. Na film o premiérovém víkendu vyrazilo 12.304 diváků, kteří v pokladnách nechali 1.6 milionu korun. Z tohodle dílka kouká tak trochu neúspěšný propadák.
LEGO® příběh
LEGO® příběh
Z druhého až na čtvrté místo spadl LEGO® příběh, jedno z velmi milých překvapení nadgenerační kinozábavy. Zábavně-akční příběh plastových kostiček a postaviček si pohoršil o celých 46%, o čtvrtém víkendu na něj přišlo 11.462 diváků. Ti do pokladen přinesli 1.58 milionu korun. A to by si člověk řekl, že film musí bezkonkurenčně porazit product placementem prolezlý a nezajímavý Čtyřlístek ve službách krále a podobné - na dětské diváky mířené - snímky. Ouha!
NON-STOP
NON-STOP | StudioCanal
Pátá příčka patří další novince minulého týdnu, mysterióznímu thrilleru NON-STOP (2014). Liam Neeson opět na těžké cestě za záchranou nevinných obětí. Snaha mu o víkendu vynesla 7.439 diváků a tržby lehce nad 1 milion korun. Na to, že únosci po herci ve filmu požadují milionů 150, navíc dolarech, je to hodně chabé... Nutno ale dodat, že byl snímek nasazen do pouhých 27 tuzemských kin.
Hořící keř
Hořící keř
Po historickém přepisování statistik Českého lva se do kin vrátila filmová verze televizní série Hořící keř (2013). Snímek pojednávající o událostech bezprostředně následujících po upálení Jana Palacha vidělo o víkendu 1.802 diváků. Za lístky zaplatili 185.124 korun. Filmu tak patří 16. místo žebříčku.
Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.