Tržby v českých kinech se zbarvily do modra a kapela Smoke si udržela své věrné

Tržby v českých kinech se zbarvily do modra a kapela Smoke si udržela své věrné
Šmoulové 2 se netěší příliš dobrým recenzím, ale to se dalo čekat. Ona ani jednička dvakrát u kritiků nezářila. Diváci se ale odradit nedali. O víkendu na Šmouly vyrazilo rovnou 53 tisíc diváků, kteří nechali v pokladnách kin 7.6 milionů korun. Česká republika je tak dalším místem ve světě, který na rozdíl od Spojených států z filmu dělá hit a zvyšuje šance na třetí díl. Druhá skončila komedie Alice Nellis Revival, která si od minule dokonce o tisícovku diváků polepšila. Tentokrát jich bylo 13 tisíc, což znamená 1.8 milionů.
Miroslav Krobot
Krobot je prvotřídní herec. A v Revivalu i hráč. | BontonFilm
Na trojce skončila svérázná novinka Michaela Baye Pot a krev, jíž si slavný megaloman odpočinul od velkorozpočtových fláků s bojujícími roboty. 12 tisíc diváků (a tedy 1.7 milionů výdělek) nicméně není žádné terno. Přestože se tahle oddechovka netěší špatným ohlasům, pokud jde o peníze, je komerčnější Bay pořád pro diváky tím zdaleka nejatraktivnějším zbožím.
Mark Wahlberg, Dwayne Johnson, Anthony Mackie
Pot a krev
Velmi dobře si stále vede animák Já, padouch 2. Šestý týden, čtvrté místo, skoro 10 tisíc diváků a celkové tržby blížící se 30 milionům. Distribuční radost. Pátý je výborně hodnocený, ale v našich končinách diváky bohužel přehlížený horor V zajetí démonů. O svém třetím týdnu má tahle duchařina na kontě míň diváků, než Šmoulové 2 za první víkend (konkrétně 47 tisíc).
Hugh Jackman
Wolverine (2013)
Šestý skončil Wolverine, na něhož našinci příliš neslyší - po třech týdnech má na kontě 61 tisíc diváků. Ještě hůře je na tom pokračování Red 2 na sedmé pozici. Sequel o partě akčních důchodců ve výslužbě se sice těší výborným diváckým ohlasům, šeptanda ale nezapracovala. Mít po dvou týdnech na kontě 23 tisíc diváků a tržby 3 miliony korun, to je něco, co se ke hvězdě typu Bruce Willise nehodí. Inu, doba dnes přeje mladým a neklidným.
Melissa McCarthy, Sandra Bullock
Osmý je poslední kousek Woodyho Allena Jasmíniny slzy, devátý animovaný hit Univerzita pro příšerky (celkové tržby 26 milionů) a desítku tentokrát uzavírá komedie Drsňačky, která se stala ve Státech obrovským hitem (tržby 153 milionů dolarů!), u nás však na film vyrazilo během dvou týdnů pouhých 10 tisíc diváků. Sandra Bullock u nás očividně nemá příliš příznivců.
Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti českých kin najdete ZDE.