Us tržby: Wolverine je zpátky. Urval si první místo, ztratil ale hodně krve.

Us tržby: Wolverine je zpátky. Urval si první místo, ztratil ale hodně krve.
Red 2
Pokud se totiž nepodaří v následujících týdnech udržet vysoká čísla, můžeme dát Wolverineovi v podání charismatického Hugha Jackmana sbohem (minimálně v sólovkách). Nová štace adamantiového boha, kterou studio k nelibosti fanoušků znovu sesekalo na PG13, vydolovala z peněženek za první víkend 55 milionů. Zní to použitelně? Bohužel, jde o nejhorší start X-Men série od prvního dílu původní trilogie (!), přičemž nijak extra dobře hodnocená předchozí sólovka otvírala za 85 (!!). Nemusíte být rozený matfyzák, aby vám došlo, že čísla nehrají v prospěch filmu a nijak nadšené recenze problém přiživují. Ještěže si charismatický hrdina slušně otevřel ve světě (tam utrhl dalších 85), takže nepůjde o žádný megapropadák.
Lili Taylor
V zajetí démonů
Těžko ale bude Jackman přemlouvat Foxy k dalšímu dílu. Možná by se měl inspirovat Riddickem - vykašlat se na velkolepost a nižším rozpočtem pojistit Rko. Wolverienovi drsnost a krvavost sluší. A filmy to smutně přehlíží.
Wolverienův start víceméně celý žebříček "jen" šoupl o jednu dál, takže druhý je megaúspěšný horor V zajetí démonů. Na trojku se posunul hit Já, padouch 2, čtvrtý je animák Turbo, který živoří z padouchově stínu. Pátí jsou, navzdory děsivým ohlasům, Machři 2, na což na šestce doplácí kvalitativně lepší, ale komerčně strádající sequel Bruce Willise Red 2. Pacific Rim na sedmém místě ve Státech nezaujal, celosvětově ale již souboj "monstra vs. roboti" vydělal solidních 224 milionů dolarů, což rozhodně vypadá o něco lépe.
Mary-Louise Parker, Bruce Willis, Catherine Zeta-Jones
Red 2
Prostá komedie o dvou nerozlučných policajtkách Drsňačky má celosvětově vyděláno 169 milionů a to film zdaleka není s dechem u konce. Vyloženou mrtvolou je na devítce komedie R.I.P.D. Mít po dvoutýdenním celosvětovém tažení na kontě 37 milionů dolarů při rozpočtu 130... za tohle někdo dostane koňskou hlavu do postele. Na desítku se protlačilo úspěšné festivalové drama Fruitvale, které na letošním Sundance získalo cenu poroty i diváků.
Kompletní žebříček víkendových tržeb naleznete ZDE.