Rychle a zběsile 6 má charakterový plakát, sedmý díl hororového režiséra

Rychle a zběsile 6 má charakterový plakát, sedmý díl hororového režiséra
Nový plakát k Rychle a zběsile 6
rychle-a-zbesile-6-ma-charakterovy-plakat-sedmy-dil-je-bez-rezisera
Nový plakát k Rychle a zběsile 6
Studio přirozeně chce podojit značku do maxima a proto plánuje odstartovat natáčení sedmičky prakticky hned po skončení post-produkce šestky. Finančně je to logický tlak – RaZ série se z nijak extra výjimečného tuningového pole propracovala do žánru "heist movies" (tedy zlodějských filmů) a povedlo se to s takovou grácií, že v současné době asi neexistuje milovanější (a lépe hodnocená) akční série. V čem je tedy problém? Justin Lin, člověk, který svou účast v sérii započal otřesnou trojkou, a následně se profesně vypracoval na famózní pětku, nechce spěchat. Rád by sedmý díl v klidu připravil a protože mu to studio nechce dopřát, Lin oficiálně prohlásil, že se natáčení nezúčastní. Studio ho očividně dostatečně nedoceňuje, neboť rovnou začalo hledat náhradu. A nakonec nevybralo úplně špatně.
Kdo se režie sedmého dílu chopí? Podle všeho James Wan. Že vám to nic neříká? Tak jinak - Saw: Hra o přežití (2004), Rozsudek smrti (2007), Insidious (2010). Ano, žádné akční pecky. Ale Wan je zatraceně šikovný krejčí, umí pracovat s herci, budovat atmosféry a tam, kde by člověk čekal, že "už všechno viděl", dokáže i známému dát auru něčeho nového.
James Wan
James Wan | Kinobox
I když se tedy Wan nemusí jevit jako velké terno, ve skutečnosti je velmi zajímavou, nadějnou a odvážnou volbou. Doufejme, že se se svým prvním opravdu velkým úkolem zdatně popere. Však i ten Lin to nakonec zvládl.
Víte že...
... studio původně zvažovalo, že natočí šestkou a sedmičkou najednou? Podobný nápad měl Vin Diesel již v době natáčení čtyřky, kdy hlavouny přemlouval, aby se současně točila pětka. Tehdy ale nikdo nevěřil, že by měla série takový potenciál a čtyřka sloužila jako test diváckého zájmu.