Avatar 4 se ruší, Vetřelce a Terminátora možná čeká 3D

Avatar 4 se ruší, Vetřelce a Terminátora možná čeká 3D
Avatar | 20th Century Fox
Ještě letos v květnu se přitom režisér 3D trháku James Cameron nechal slyšet, že zbytek kariéry zasvětí Avatarovi a jeho pokračováním, které tehdy plánoval tři. Avatar (2009) se od své premiéry (a v podstatě už před ní) ukázal jako výnosná značka. Boj o osud planety Pandora vynesl po světě dvě a třičtvrtě miliardy dolarů hrubého a nic nenapovídá, že by si další díly měly vést hůře.
Dnes ale Jon Landau čtyřku de facto odepsal, zato prozradil více o Avataru 2  a 3: "Děláme dvě na sebe navazující pokračování, ale třetí už ne. Práce na scénářích už výrazně pokročily. Budeme se snažit, aby filmy byly perfektní. Až se tam dopracujeme, pustíme je do kin." Dočkáme se tak pravděpodobně znovu podívané vypiplané do nejmenšího detailu a možná i posunu premiéry avizované na rok 2015. Cameron zkrátka nemá kam spěchat.
Sigourney Weaver
Vetřelci | 1986 20th Century Fox
V rozhovoru ale sdělil ještě další zajímavost. Někdo zajásá, někdo si odplivne podle toho, kolik rozměrů na plátně mu stačí. Cameronovy klenoty Vetřelci (1986) a Terminátor (1984) se totiž možná dočkají nového 3D kabátu. "Je možné, že až dokončíme Avatary , James by to rád udělal. Cítí, že 3D technologie na příběhu hodně přidají a tyhle dva filmy by byly skvělý příklad."