Mise splněna: Prometheus 2 na cestě

Mise splněna: Prometheus 2 na cestě
Ve sci-fi Prometheus je jednou z nejzajímavějších postav android s tváří Michaela Fassbendera. | BontonFilm
Do toho měl Scott k dispozici štědrý rozpočet 130 milionů a hlavně Rkovou přístupnost, která vždy v rámci tržeb znamená jistá omezení (a dvakrát tolik, když se spojí se sci-fi žánrem, jenž nikdy nepatřil k těm nejvýdělečnějším).
Sázka na divokou kartu se nakonec vyplatila. Kritika i diváci odcházeli vesměs spokojeni (i když odpůrců se našlo také dost) a co je hlavní, Prometheus (2012) na celosvětových tržbách vydělal 403 milionů dolarů. To je pro podobný projekt zatraceně slušné číslo a pro Foxe dost důvodů k tomu, aby začali pracovat na pokračování. Dvojka by se měla věnovat doktorce Elizabeth Shaw a Davidovi na jejich cestě k domovské planetě Tvůrců. To přirozeně znamená návrat Noomi Rapace a Michaela Fassbendera, přičemž je ve hře i Scottovo jméno na opětovnou režii.
Ridley Scott
Fotka z natáčení se Scottem a Fassbenderem | BontonFilm
Na otázku, jak to bude s dějem dvojky a se samotným vývojem postav, Scott pobaveně mlží: "Prometheus rozvinul známou ságu do zcela nového vesmíru. Máme osobu s hlavou v tašce, která funguje a má IQ 350. Může jí (Elizabeth) vysvětlit, jak dát hlavu zpátky k tělu a ona o tom bude muset přemýšlet, protože David dokáže být nebezpečný. Půjdou každopádně na planetu Tvůrců, z níž se může vyklubat nepřátelské, strašlivé místo."
Stoprocentně se dvojky neúčastní původní scenáristé, což je jenom dobře (scénář je jasně nejslabší položka Promethea). Jakmile budeme vědět víc o pokračování, počítejte s náloží informací. Prozatím doporučujeme podívat se na právě vycházející Blu-ray disk, na němž je půl hodiny vystřižených scén a hlavně tuna materiálů o natáčení, vývoji děje a samotných Tvůrcích.
Víte že?...
... Scott záhy pro premiéře řekl, že je kinosestřih dle jeho představ a nehodlá v budoucnu tvořit žádné další verze? Schválně, jak dlouho mu to vydrží.