Tržby v českých kinech: Promethea pronásledují Muži v černém a Marie Poledňáková

Tržby v českých kinech: Promethea pronásledují Muži v černém a Marie Poledňáková
Promethea (2012) vidělo za premiérový víkend přes 48.000 diváků, snímek vydělal lehce přes 8 milionů korun. V případě novinky Ridleyho Scotta se čekalo víc, důmyslně budovaný marketing k filmu přitahoval pozornost dlouhé měsíce před jeho uvedením. Ve výsledku to ale nestačilo na Muže v černém 3 (2012), které o předchozím premiérovém víkendu shlédlo přes 60.000 diváků. Pro tuzemské fandy je zřejmě větší kultovkou komediální série, ač se třetí díl představil po dlouhých deseti letech. A navíc, Muži v černém především baví, zatímco Prometheus vyžaduje větší angažovanost, soustředění a znalosti předchozích filmů režiséra Scotta.
trzby-v-ceskych-kinech-promethea-pronasleduji-muzi-v-cernem-a-marie-polednakova-1
Líbáš jako ďábel, aktuálně druhý divácky nejúspěšnější film letošního roku.
Třetí je po uplynulém víkendu komedie Marie Poledňákové Líbáš jako ďábel (2012). Za víkend ji shlédlo 24.560 diváků, snímek tak vydělal téměř 3,5 milionu korun. Okresní přebor – Poslední zápas Pepika Hnátka (2012) pokulhává podobně jako česká fotbalová reprezentace až na sedmnáctém místě aktuálního žebříčku top20 s necelými třemi stovkami diváků. Dá se tedy čekat, že českým hitem se letos stane Líbáš jako ďábel. Marie Poledňáková má se svým snímkem na to, aby nabrala dalších 54.000 diváků, sedm týdnů k dobru. Což zřejmě nebude problém, i když po čtyřech týdnech, kdyby byly filmy promítány souběžně, by stále vedl v návštěvnosti Okresní přebor.
trzby-v-ceskych-kinech-promethea-pronasleduji-muzi-v-cernem-a-marie-polednakova-2
Madagaskar 3 slibuje prvotřídní animaci a zábavu.
Pokračování oblíbeného animovaného dobrodružství Madagaskar 3 (2012) sice bude mezi premiéry oficiálně uvedeno až tento čtvrtek, v některých kinech ho už hrají. A úspěch - především u dětí - se dostavil, snímek shlédlo přes 10.000 diváků. Čímž animovaná taškařice překonala i komediální drama Nedotknutelní (2011/necelých 6.000 diváků). Osobně jsem v případě téhle sympatické francouzské novinky čekal víc. Snímek předchází skvělá pověst ze světa, recenzenti navíc tento laskavý film vynášejí doslova do nebes. Trochu škoda, diváci nevědí, o co přicházejí. Nedotknutelní jsou komornější než Králova řeč (2010), ale mají podobné oscarové ambice.
trzby-v-ceskych-kinech-promethea-pronasleduji-muzi-v-cernem-a-marie-polednakova-3
Francouzské komediální drama Nedotknutelní diváky příliš nezajímá.
Jaké ambice budou mít tento čtvrtek blázniví Pařmeni (2011) a česká novinka o punkáčích z éry normalizace DonT Stop (2012)? Na verdikt diváků si ještě pár dní budeme muset počkat. Jedno je ovšem jisté, Madagaskar 3 je všechny s přehledem přeskočí.
Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.