Začalo natáčení nového českého filmu Všiváci

Začalo natáčení nového českého filmu Všiváci
Wanted | Universal Pictures
Všiváci jsou příběhem rodiny Rohanů. Mikuláš, špičkový neurochirurg, se utápí v bludném kruhu milostných dobrodružství, avantýr a alkoholu. Jeho horkokrevný bratr Richard, veterán z české mise v Afghánistánu, prohrává svůj boj s dluhy a z nich plynoucí složitou situací své rodiny. Spory bratrů Rohanů se točí kolem událostí z dětství, které je bolestně rozdělily a stále je ovlivňují v jejich současném životě. S osudy bratrů Rohanů se pak prolínají příběhy dalších postav příběhu – mezi nimi i Oldy, Richardova spolubojovníka z Afghánistánu.
Režisér a scénárista Roman Kašparovský dosud sbíral zkušenosti při produkci řady českých i zahraničních snímků (např. Wanted /2008/, Normal /2009/, 2Bobule /2009/, Lidice /2011). K hereckému obsazení filmu Všiváci zatím prozrazuje jeho hlavní představitele. V roli bratrů Rohanových se představí Ondřej Vetchý (Richard) a Jiří Langmajer (Mikuláš). Do role Oldy pak režisér obsadil Ondřeje Malého (držitel Českého lva 2010). Tvůrci věří, že i další role budou obsazeny neméně zajímavě. Kamery se ujme Vladimír Smutný a hudební stránky filmu Jan P. Muchow.
James McAvoy
Wanted | Universal Pictures
O vlastním natáčení filmu pak Roman Kašparovský prozrazuje: „Film Všiváci budeme natáčet na několika místech v Praze a pak také v Havlíčkově Brodě. Ale hlavně se těšíme na červencové natáčení scén z Richardova a Oldova působení v Afghánistánu. Hodně při tom spoléháme na skvělou spolupráci s naší armádou a jsem přesvědčený, že tyto záběry na diváky opravdu zapůsobí. Nechceme bojové akce předvádět jen jako pobíhání vojáků ve křoví, ale jako opravdové bojové akce včetně nasazení vojenské techniky. A určitě budeme také využívat zkušeností armádních specialistů, kteří s námi budou tyto záběry připravovat. A jak znám oba Ondřeje - Vetchého i Malého - určitě budou v rolích vojáků více než skvělí.
Produkci filmu zajišťuje společnost Axman Production (Karla Stojáková a Filip Čermák), koproducentem je Česká televize a distributorem filmu je Bontonfilm. Film vzniká pod záštitou ministra obrany Alexandra Vondry.
Premiéra filmu Všiváci je naplánována na konec ledna roku 2013.