2Bobule

55%
2Bobule
Plakát traileru

Opět budeme sledovat eskapády dvojice kamarádů Honzy a Jirky. Jirka se zaplete s mladou krásnou dívkou, jejíž otec má ovšem o nápadnících své dcery úplně jiné představy…a Jirka raději prchá za kamarádem Honzou na jižní Moravu. Honza zatím žije s Klárou na dědečkově vinařství a jakožto vinař začátečník se pouští do vrcholného umění slámového vína. Nejen, že čelí neúspěchům, ale po nečekaném příchodu kumpána Jirky se jeho život obrátí naruby. Jirkova slabost pro ženy se totiž doslova zvrhla v zápas o život. (oficiální text distributora)




Brenan88
Brenan88
47 059 bodů
3.5
Po vydařeném prvním dílu přichází očekávaný propad. V našich končinách je obrovský problém natoč solidní pokračování,jakoby všechny dobré nápady vypatlali v prvním dílu. On vlastně problém nastal v tom,že na režii tentokrát nedohlédl Tomáš Bařina,ale jakýsi Vlad Lanné,který se do snímku nedokázal pořádně ponořit a zachytit tu krásu vinic a jejich prostředí. Není pak divu,že veškerou tu krásu nebyl schopný přenést na diváky.
Pete69
Pete69
29 102 bodů
6.5
2Bobule už prostě neokouzlili tím, čím první Bobule. Hlavní dějová linka, která se točí kolem nájemného vraha je naprosto zbytenčá. Trochu lépe to uchopit, nechat začínajícího vinaře romanticky se trápit s vínem i vztahem, bylo by to daleko lepší. 65%.
Fingon
16 886 bodů
6
Stál jsem před pár dny, tuším to bylo na samém konci dubna, na zastávce a náhodně zaslechl konverzaci jakéhosi plebejského páru. Muž vyprávěl ženě o tom, že právě viděl 2Bobule a že to bylo ještě lepší než první díl... Co si budeme namlouvat, není - ale je to zároveň daleko koukatelnější než všechny Lištičky, Muži v říji atd. Nikterak originální, Voříšková se nesvléká a smích trhající bránici se taky nekoná, ale musím uznat, že jsem se párkrát uchechtl, zvláště po druhé polovině snímku, hlavně ve scénkách s policajty. Hodnocení kolem padesáti procent (v tuto chvíli 54) je dle mého názoru zcela zasloužené a film navíc zcela nechtěně slouží jako sociologický materiál - zatímco chlapi si vesele chlastají a nejsou schopni nic zvládnout, všechno nakonec zachraňují ženy (kterým ovšem muži veškeré zásluhy upřou a ony se po nich ani neshánějí).

Dodatečné informace

Původní název:
2Bobule (více)
  • Česká republika 2Bobule
  • Česká republika 2Grapes
  • Česká republika 2 mlode wina
Premiéra v ČR:
22. 10. 2009
Distributor:
Bioscop
Země původu:
Česká republika, Česká republika
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce 2Bobule


Powered byJustWatch