Česká kina hlásí: Avengers ovládají žebříček, návštěvnost stoupá! Pepik Hnátek má důvod se strachovat

Česká kina hlásí: Avengers ovládají žebříček, návštěvnost stoupá! Pepik Hnátek má důvod se strachovat
Temné stíny, novinka Tima Burtona, kde si znovu zahrál Johnny Depp, skončily v aktuálním žebříčku sledovanosti druhé.
Je zajímavé, že Avengers se druhý víkend (65.378 diváků) podařilo přitáhnout více fanoušků než v tom premiérovém (60.048 diváků). Vzhledem k tomu, že Okresnímu přeboru dochází po sedmi týdnech dech (poslední víkendová návštěvnost byla 8.235 diváků), můžeme se ještě dočkat zajímavého klání. Avengers mají po necelých dvou týdnech na svém kontě 163.660 shlédnutí, zatímco Okresní přebor vidělo za necelých sedm týdnů 361.526 diváků. Bude tedy záležet na tom jak velkou fanouškovskou základnu Avengers mají.
ceska-kina-hlasi-avengers-ovladaji-zebricek-pepik-hnatek-ma-duvod-se-strachovat
Temné stíny, novinka Tima Burtona, kde si znovu zahrál Johnny Depp, skončily v aktuálním žebříčku sledovanosti druhé.
O příznivce se nemusí bát Tim Burton, režisér Temných stínů. O prvním víkendu je shlédlo 30.221 diváků, kteří se i tentokrát přišli podívat hlavně na Johnnyho Deppa. Je otázkou jestli nejnovější Burtonův film nepřilákal méně znalé diváky. Mezi recenzenty se totiž spekuluje o autorově stagnaci. V Temných stínech se už tolik nehledí na budování osobité atmosféry, místo toho zde naleznete popkulturní pall mall a prvoplánovější zábavu. Ale zase je tu Christopher Lee, Michelle Pfeiffer a především mladá sexy vamp Eva Green, jejíž milostný zápas s Johnnym Deppem působí dekadentně roztomile.
ceska-kina-hlasi-avengers-ovladaji-zebricek-pepik-hnatek-ma-duvod-se-strachovat-1
Piráti! se aktuálně drží na čtvrtém místě sledovanosti.
Velmi dobře se v první pětce drží i animovaní Piráti! Ti o víkendu překonali i Okresní přebor. Piráti! mohou z dlouhodobého hlediska konkurovat i takové Bitevní lodi, což je pro animátory velmi dobrá vizitka a pro tvůrce akčního blockbusteru impuls k zamyšlení.
ceska-kina-hlasi-avengers-ovladaji-zebricek-pepik-hnatek-ma-duvod-se-strachovat-2
Líbáš jako ďábel, novinka Marie Poledňákové, to o premiérovém víkendu nebude mít vůbec jednoduché. Jsou tu totiž Avengers.
Tento čtvrtek míří do kin očekávaná komedie Marie Poledňákové Líbáš jako ďábel (jediným konkurentem v premiérách bude nevyzpytalený Diktátor). Do hry o nejsledovanější film roku 2012 se tedy vedle Okresního přeboru a Avengers hlásí třetí adept. 

Aktuální žebříček návštěvnosti tuzemských kin naleznete zde.