Preview: The Amazing Spider-Man

Preview: The Amazing Spider-Man
Amazing Spider-Man
Martin Sheen, Andrew Garfield
Amazing Spider-Man
Po třetím díle komiksové adaptace se tvůrci rozhodli celou sérii (i přes její úspěchy) restartovat a natočit zbrusu nové díly. V těch by předně mělo jít o bližší seznámení s hrdinovým dětstvím a detailnějším přiblížením jeho přeměny v superhrdinu. Dozvíme se, proč Peter bydlí u své tety a strýce a co se stalo z jeho rodiči.

Trailer:

Původně měl vzniknout regulérní čtvrtý díl pod opětovným dohledem Sama Raimiho, zodpovědného za celou trilogii. Herci však nabídky na pokračování odmítli a i Raimi nakonec odstoupil. Studio proto zvolilo restart. Na režisérskou stoličku nové verze usedl Marc Webb (Web – pavučina, náhoda?), který mile překvapil filmem 500 dní se Summer. O scénář se postarali James Vanderbilt (Zodiac) a Alvin Sargent (původní pavoučí trilogie).
Andrew Garfield, Emma Stone
Andrew Garfield
Postavu Spideyho alias Petera Parkera si tentokrát zahraje Andrew Garfield (naposledy jste ho mohli vidět v dramatu The Social Network). Roli Gwen Stacy převzala nezvykle blonďatá  Emma Stone. A Martin Sheen si se Sally Field zahrají Peterovi rodiče, Bena a May Parkerovi.
Rhys Ifans
Amazing Spider-Man
Dostáváme se k záporákovi, který je tentokrát hodně zajímavý. Možnost vidět Dr. Curta Connorse jsme již měli v původní trilogii. Pouze ale jeho světlou "lidskou" stránku. Tentokrát dojde i na jeho zlobivé alter ego. Curt během služby v armádě bohužel ztratil ruku. Po řadě pokusů na ještěrkách se odhodlal vyzkoušet sérum, které mu mělo ruku navrátit, sám na sobě. Jak už to tak bývá, "lék" měl vedlejší účinky. Paže mu dorostla, ale pouze v rámci přeměny na ještěra s obrovskou silou a nekontrolovaným chováním. O práci tedy bude Spidey mít postaráno.

Z natáčení:

Další věcí, která fanoušky nepochybně bude lákat do kin, je způsob natáčení. Filmuje se ve 3D a z pohledu první osoby, což dodává Spídymu úplně nový nádech (viz sekvence z vlastních očí v traileru výše). Kameru ovládá zkušený John Schwartzman, který má na kontě třeba Skálu či Armageddon.
Premiéra v Americe je stanovena na  3.července 2012. U nás by se měl The Amazing Spider-Man začít promítat o pouhé dva dny později.