Konec Green Lanterna?

Konec Green Lanterna?
Ryan Reynolds
Green Lantern stál obrovských 200 milionů dolarů, což je částka, kterou nelze ignorovat (mluví se i o tom, že kampaň vyšla na další stovečku). Warnerům proto nemálo hrklo, když jejich ambiciózní dítě vydělalo za první víkend matných 55 milionů dolarů. Ne, není to rovnou propadák, ale k hitu má tahle cifra (vzhledem k rozpočtu) zatraceně daleko. A je velmi pravděpodobné, že to o moc lepší v následujících týdnech nebude, neboť si Green Lantern odnesl nepříliš dobré recenze a zdrženliví jsou i diváci. Jak je vidno, ani tuna efektů a 3D nemusí automaticky zajistit divácký hit.
Pokud se Green Lantern nestane megahitem ve zbytku světa, je pravděpodobné, že o tomhle hrdinovi několik následujících let neuslyšíme. Charismatický Ryan Reynolds má na komiksové hrdiny vážně pech. Třetí Blade se nepovedl a sérii zavřel, Deadpool šel po vlažném přijetí Wolverienea k ledu a teď tohle. Někomu holt není elastický trikot souzen.
UPDATE 27.6.: Přestože slabé tažení v kinech pokračuje (po dvou týdnech má Green Lantern celosvětově na kontě pouhých 118 milionů dolarů), ve Warner Bros. stále počítají s tím, že minimálně ještě jeden díl natočí. Dokonce se prý již na scénáři dvojky pracuje. To sem zvědavý, kdy Warnery optimismus opustí.