Nové Želvy Ninja od tvůrců Iron Mana v režii autora Světové invaze?

Nové Želvy Ninja od tvůrců Iron Mana v režii autora Světové invaze?
scenariste-najati-na-reboot-zelv-ninja-1
Studio si tehdy od snímku Kevina Munroea slibovalo novou sérii, ale animák Želvy Ninja (2007) nijak extra nezářil u diváků ani v tržbách a tak z plánu sešlo. Vynikající ohlasy na X-Meny a celkový extrémní zájem o komiksové adaptace nicméně oživil zájem studia Paramount o to, aby bojující želvičky dostaly ještě jednu šanci. Scenáristicky dostalo původně fenomén na starost duo Josh Appelbaum a Andre Nemec (Mission: ImpossibleGhost Protocol), nyní ho dolaďují Art Marcum a Matt Holloway (Iron Man/ 2008).
O režii projevil zájem Jonathan Liebesman, který loni kritiky příliš nenadchl Světovou invazí (2011). Finančně se ale filmu vedlo a na Liebesmanovu obranu je třeba říct, že snímek selhal především po scenáristické stránce. Zatím není jasné, zda se Liebesman se studiem dohodl. Premiéru by si ale měly nové Želvy odbýt 25. prosince 2013.
Osobně mám (podobně jako hodně mých vrstevníků) pro Želvy ninja slabost a velmi rád je znovu uvítám v kině. Tentokrát by ale bylo fajn, kdyby se tvůrci rozhodli pro temnější nádech komiksové předlohy (ostatně i Munroe tvrdil, že se jeho animák vydá touhle cestou, ale skutek utek). Jinak nevidím v rebootu žádný smysl. Kdo chce „laskavé“ želvy, ten si vystačí s dnes již kultovním televizním seriálem. A minimálně i na první dva hrané filmy se dá koukat.
Víte že?...
... svého času byli první Želví nindžové (1990) nejvýdělečnějším nezávislým filmem všech dob? Při rozpočtu 13.5 milionů dolarů vydělali 201 milionů celosvětově.