Arnieho plány do budoucna

Arnieho plány do budoucna
arnieho-plany-do-budoucna-1
V hledáčku má Arnold dva akční projekty - The Tomb a Last Stand. A obojí má něco do sebe. The Tomb bude vyprávět příběh neprávem odsouzeného vězeňského architekta, který bude utíkat z ultramoderního vězení, které sám navrhl (ok, to zas tak košér nezní). Režírovat by měl Antoine Fuqua, což je vždycky hod mincí, protože někdy dokáže tenhle člověk natočit velmi slušné řemeslo (Střelci na útěku, Training Day, Slzy slunce), jindy nezábavný akční průšvih (Odstřelovač, Král Artuš). Je nicméně bez debat, že vězeňské prostředí je vždycky divácky vděčné a dvakrát tolik, když je spojené s útěkem.
Last Stand se jeví jako trochu větší jistota, neboť se měl původně ujmout hlavní role Liam Neeson. Nakonec byl ale na tlak Luca Bessona (psali jsme zde) nucen přejít k druhým 96 hodinám. Ani v případě Last Stand není zápletka z nejoriginálnějších – stárnoucí šerif půjde po krku šéfovi mexického drogového kartelu. Zajímavé na Last Stand je jméno režiséra – měl by jím být korejský hitmaker Jee-woon Kim (Viděl jsem ďábla či Hodný, zlý a divný)
Ani jeden z těch filmů dějově nealarmuje revoluci, rozhodně ale mají šanci na solidní žánrovku. Sice bych osobně preferoval Last Stand kvůli režisérovi, ale Kimovi by zase mohli v Hollywoodu více šlapat na prsty, než Fuguovi, který již má s americkými producenty bohaté zkušenosti. Arnie to každopádně s návratem myslí vážně. Tak doufejme, že bude vybírat s rozumem!