Glum má Hobita pod palcem

Glum má Hobita pod palcem
glum-ma-hobita-pod-palcem-1
Že si v právě natáčeném Hobitovi zopakuje Serkis svou slavnou roli, to bylo jasné dávno předtím, než se štáb dokopal k první placce. To ale nebude to jediné, co bude mít Serkis v Hobitovi na práci. Byla mu též svěřena pozice Second Unit Director, neboli pomocného režiséra, který povede druhý štáb.

Co to přesně znamená? Pro méně zasvěcené - málokterý film vzniká tak, že by byl na place jen jeden režisér. Kdyby měl hlavní režisér (v tomto případě Peter Jackson) točit úplně všechno sám, dost věcí by se nemuselo stihnout. Proto má zpravidla k ruce i pár pomocníků, kterým rozdá méně důležité scény a ty se točí v tu samou dobu, jako ty klíčové. Tím se ušetří čas i peníze. No a v případě Hobita si Jackson zvolil jako pomocnou ruku právě Serkise. Serkis už nějakou dobu mluvil o tom, že by rád něco natočil, tak proč si nevysloužit ostruhy zrovna na epické fantasy.

K Hobitovi se váže ještě pár nových informací, co se obsazení týče. Ačkoli všichni automatický počítají s opětovnou přítomností Orlanda Blooma v roli Legolase a již dříve byla oznámena pro roli Itaril Saoirse Ronan, ani jeden z herců ještě nebyl projektu oficiálně upsán. Naproti tomu Bret McKenzie (mihl se již ve Společenstvu a Návratu krále jako křoví) si zahraje elfa Lindira.