Fanoušci slaví, nejhůře hodnocený seriál Netflixu končí po jedné sérii. Čeká nás náprava adaptací jiné slavné značky?

Fanoušci slaví, nejhůře hodnocený seriál Netflixu končí po jedné sérii. Čeká nás náprava adaptací jiné slavné značky?
Resident Evil: Lék | Netflix
Lék se pokoušel uchopit herní předlohu z nového úhlu. Tentokrát publikum nečekal výlet do minulosti (v herní sérii zombie zaplaví město Raccoon City v roce 1998), ale naopak jsme se přesunuli do let 2022 a 2036, kdy jsme sledovali osud sester Weskerových před a po vypuknutí nové nákazy.
Seriálu nelze upřít snaživý základ, jeho soustředění se na teenagerovské drama se ale u veřejnosti nesetkalo s velkým nadšením. To bylo do velké míry dáno jednak nesympatickými postavami a také mizerně vystavěným příběhem, který nedokázal dobře propojovat dvě odlišné časové linie. A i hardcore fandům předlohy neměla série co nabídnout, protože obsahovala minimum pojítek (ostatně showrunner seriálu přiznal, že hry nikdy nehrál).
Resident Evil: Lék
Resident Evil: Lék | Netflix
Přestože tak měl Lék premiéru teprve letos v červnu a první týdny se dokonce držel v top 10, zájem o něj rychle opadl. Vzhledem k univerzálně špatným ohlasům pak nejspíš málokoho překvapí, že byl nyní Netflixem oficiálně zrušen (fanoušci předlohy projevují online škodolibou radost), jak uvedl The Hollywood Reporter. To ale neznamená, že by Netflix nad adaptacemi herních hitů zlomil hůl. Své síly tak nyní napíná k adaptaci populární akční videohry Bioshock.
Její první díl vyšel v roce 2007 a nabídl poutavý příběh v rozpadajícím se podmořském městě Rapture, jehož společnost je roztříštěná v občanské válce. Přeživší obyvatelé jsou závislí na geneticky vylepšujícím séru, které lidem dodává speciální schopnosti. Zároveň žijí ve strachu ze zmutovaných lidí, kteří jsou označovaní jako big daddy, mají potápěčský oblek a na ruce obří vrták, s nímž nikdo nechce přijít do kontaktu, protože vede k okamžité smrti. Do tohoto nezvyklého světa, který je zasazený do alternativní reality šedesátých let minulého století a využívá estetiky dieselpunku, se po záhadné havárii letadla v Atlantickém oceánu dostane hlavní hrdina Jack.

Trailer na hru Bioshock

BioShock
Již v roce 2008 zkoušel příběh první hry adaptovat na filmová plátna režisér Gore Verbinski (série Piráti z Karibiku), chtěl nicméně zachovat měřítko i naturel hry. To znamenalo vysoký rozpočet 200 milionů dolarů, který by umožnil ukázat město Rapture v plné kráse, a také rating R, označující podívanou pro dospělé publikum (herní předloha je často drsná a brutální).
Studio Universal, jež mělo o filmový BioShock původně zájem, se vysokých produkčních nákladů v kombinaci s vynecháním mladého publika zaleklo, a snímek tak zůstal jen na papíře. Nyní se rozhodl jeho realizaci oživit Netflix.
Nepůjde nicméně o seriál, ale o film, jehož režie se ujme talentovaný Francis Lawrence (Constantine, Já, legenda, série Hunger Games). Streamovací gigant navíc oznámil, že na filmu bude pracovat s herními společnostmi 2K Games a Take-Two, které za herním BioShockem (zatím vznikly tři díly) stojí, přičemž představitelé Take-Two uvedli, že v plánu není jen jeden film, ale rovnou celé filmové universum. Na rozdíl do Léku by nás tak měla čekat věrná adaptace, kterou si navíc pohlídají samotní autoři herní předlohy. Filmový Bioshock zatím nemá stanovené datum premiéry.

Kinobox: Jakmile je to Číňanka, je podezřelá! Co by jinak dělala v Koreji, pane rado?

Filmy z Jižní Koreje se vyznačují tím, že jen málokdy mají jeden žánr. Proto je Podezřelá nejen krimi thrillerem, ale i romancí a komedií. A stejně jako předcházející díla režiséra Parka Chan-wooka (Old Boy, Komorná) jde o podmanivou výtvarnou podívanou.