Příběh, který inspiroval k řádění legendárního Zodiaca, se vrací v novém filmu. Budou i tentokrát diváci utíkat zděšením z kina?

Příběh, který inspiroval k řádění legendárního Zodiaca, se vrací v novém filmu. Budou i tentokrát diváci utíkat zděšením z kina?
The Most Dangerous Game (2022) | Koenig Pictures
Dnes už nás podobná zápletka příliš nešokuje, před 90 lety šlo ale o téma prakticky nevídané (a v rámci tehdejší kinonabídky rozhodně neviděné).
pribeh-ktery-inspiroval-k-radeni-legendarniho-zodiaca-se-vraci-v-novem-filmu-budou-i-tentokrat-divaci-utikat-zdesenim-z-kina-2
Nejnebezpečnější hra (1932) | RKO Radio Pictures
Snímek musel být dokonce prokrácen, aby se vůbec mohl promítat. Změny se týkaly hlavně scén v místnosti s trofejemi, kde bylo v předpremiérové verzi více hlav ve sklenicích, nechybělo vycpané tělo vyhublého námořníka, který byl připevněný ke stromu a probodnutý Zaroffovým šípem, a další vycpaná postava, na niž byla připevněna těla dvou zakousnutých loveckých psů. Diváci se během předpremiéry při pohledu na hlavy v láhvi třásli a plakali, a když slyšeli Zaroffův dialog, v němž podrobně popisoval, jak muži zemřeli, rovnou začali utíkat ze sálu. Takže scény musely pryč.
Bez zajímavosti není ani to, že snímek z roku 1932 neunikl pozornosti nechvalně proslulého sériového vraha Zodiaca, jehož identitu se dodnes nepovedlo odhalit. Ten na konci 60. let řádil v severní Kalifornii a policii posílal zašifrované dopisy, z nichž se podařilo rozluštit pouze jeden. V něm uvedl, že právě Nejnebezpečnější hra ho inspirovala k děsivým zločinům.
Zatímco většina filmů se daným mustrem jen volně inspiruje, novinka The Most Dangerous Game režiséra Justina Leeho slibuje věrnější adaptaci. Výsledek přesto pravděpodobně nebude příliš výživný, protože Lee do téhle chvíle točil jen béčka nejhrubšího ražení. A i když snímek obsahuje pár výraznějších jmen, hlavním tahounem má být dle traileru jistý Chris 'C. T.' Tamburello, což je jméno, které pravděpodobně málokomu něco řekne.
Dále se představí Casper Van Dien (Rico z Hvězdné pěchoty) jako ústřední padouch baron Von Wolf, Tom Berenger (Odstřelovač, Četa), Judd Nelson (Empire, Snídaňový klub) a Bruce Dern (Osm hrozných, Poslední zůstává).
The Most Dangerous Game má premiéru 5. srpna na VOD a v omezené distribuci v amerických kinech. U nás nejspíš vyjde pouze na internetu.
The Most Dangerous Game
The Most Dangerous Game (2022)

Kinobox: Král rokenrolu Elvis čerpal z černošské kultury a měl nebezpečně smyslné pohyby pánve

Nový životopis o zpěváku Elvisovi Presleym má 160 minut, ale trvat by mohl klidně i déle. Je to film o rychlém vzestupu a pomalém pádu. Formálně je mnohem nápaditější než nedávná úspěšná, ale nudná Bohemian Rhapsody.