Black Widow a Kapitán America se sejdou v novém filmu v režii komediální hvězdy

Black Widow a Kapitán America se sejdou v novém filmu v režii komediální hvězdy
Chris Evans a Scarlett Johansson | Marvel Studios
Apple a její streamovací služba Apple TV+ berou konkurenční boj s Netflixem za správný konec. Nezávislé drama CODA, které se na dané platformě objevilo v lednu letošního roku, získalo minulou neděli Oscara za nejlepší film, což se zatím žádné streamovací službě nepodařilo. Ke konci roku si má na Apple TV+ odbýt premiéru také očekávané historické drama Martina Scorseseho Killers Of The Flower Monn s Leonardem DiCapriem a Robertem De Nirem a „Jablíčko“ třímá práva také na dosud nepojmenovaný závodní snímek s Bradem Pittem.
A nyní mu připadlo další velké sousto, jímž bude hvězdně obsazený snímek Project Artemis. V něm se sejdou staří známí z Avengers Scarlett Johansson a Chris Evans, které bude režírovat oblíbený komediální herec Jason Bateman. Ten už má za sebou dva celovečerní režijní počiny, a to komedii Sprosťárny a drama Zvláštní příběh rodiny F. Uznání ale sklízí hlavně za televizní tvorbu. Bateman je hlavní hereckou tváří, producentem a režisérem oceňovaného seriálu Ozark a režíroval rovněž dvě epizody krimisérie Outsider.
Jason Bateman
Jason Bateman
O příběhu jeho nového filmu zatím nic nevíme, ale vzhledem ke stejnojmennému programu NASA zaměřenému na vyslání první ženy a barevné osoby na Měsíc lze očekávat, že se bude týkat vesmírných závodů. Scénář obstará Rose Gilroy, dcera renomovaného Dana Gilroye (Slídil) a herečky René Russo. Půjde o její první velký scenáristický kredit.
Dvojnásobná držitelka oscarové nominace a představitelka Black Widow Scarlett Johansson bude snímek také produkovat a připíše si další zajímavou úlohu vedle Asteroid City Wese Andersona, kde si zahraje po boku Toma Hankse či Margot Robbie. Také „Kapitán Amerika“ Chris Evans si tímto projektem doplní už tak nabitý rozvrh, neboť vedle akčního velkofilmu od Netflixu The Gray Man jej čeká také premiéra animovaného Rakeťáka o oblíbeném hrdinovi ze série Toy Story.