Herečka Tilda Swinton chtěla zavraždit svého bratra

Herečka Tilda Swinton chtěla zavraždit svého bratra
Doctor Strange (2016) | Marvel Studios
Letos 61letá britská herečka Tilda Swinton se proslavila svou rolí ve snímku Orlando z roku 1992, v němž ztvárnila hlavní postavu – respektive mnoho identit jedné postavy v průběhu věků. Příběh filmu se odehrává během čtyř století a je adaptací románu spisovatelky Virginie Woolf. Dále ji diváci a divačky mohou znát například z Temné vody, Adamova tajemství a ze Zlomených květin. Fanoušci popkultury si ji ale určitě pamatují jako archanděla Gabriela z Constantina, zlou královnu z Letopisů Narnie nebo Prastarou z Doctora Strange či dystopické sci-fi Ledová archa.
tilda-swinton-se-pokusila-zavrazdit-sveho-bratra-8
Letopisy Narnie: Lev, čarodějnice a skříň (2005) | Walt Disney Studios
Během rozhovoru pro The Telegraph zavzpomínala na své dětství. Znáte ten pocit, kdy vám zničehonic vyskočí v paměti vzpomínka, o níž jste si mysleli, že je dávno pryč? Herečce se vybavil případ Jamese Bulgera, tedy tragická vražda dvouletého dítěte, jehož unesli, mučili a následně zavraždili dva desetiletí chlapci Jon Venables a Robert Thompson. Tato tragédie v devadesátých letech otřásla celou Anglií.
Tildě Swinton to připomnělo její dětství, kdy se zhruba ve čtyřech letech pokusila zabít vlastního bratra. Žila ve staré aristokratické rodině a její mladší bratr byl již třetím mužským potomkem, což jí přišlo příliš. Vešla do pokoje, aby jej zabila, když vtom si všimla, že se dítě dusí stuhami z vlastního čepce. Okamžitě se v ní probudil sourozenecký instinkt, přiběhla k němu a pomohla mu. Rodiče ji u jeho postýlky našli a od té doby ji prý považovali za zachránkyni. Dlouho ale nikdo nevěděl, proč do jeho pokoje vlastně přišla...
Jak jde vidět, všichni máme z dětství nějaké vzpomínky, na které bychom nejraději zapomněli. Něčí souvisí s lepením žvýkaček spolužačkám do vlasů, pro někoho jiného je to třeba pokus o zbavení se sourozence.
tilda-swinton-se-pokusila-zavrazdit-sveho-bratra-3
Orlando (1992) | Concorde Film