Oscarový režisér Potomků lidí a Gravitace chystá tajemný seriál s Cate Blanchett

Oscarový režisér Potomků lidí a Gravitace chystá tajemný seriál s Cate Blanchett
Alfonso Cuarón | 2004 Warner Bros.
Mexický režisér Alfonso Cuarón se v posledních letech díky filmům jako Potomci lidí, Gravitace či Roma stal absolutní filmařskou ikonou. Jeho snímky mívají nevídanou technickou kvalitu (hlavně z hlediska nasnímání) i osobitá témata. Je držitelem čtyř Oscarů (z toho dva jsou za režii) a spousty dalších ocenění. Zaslouženě se tak zařadil mezi filmaře, jejichž nový projekt je pokaždé velmi pečlivě vyhlížen. Cuarónovým dalším dílem ale tentokrát bude překvapivě seriál.
Sandra Bullock
Gravitace
Oslavovaný režisér plánuje natočit stejnojmennou televizní adaptaci novely Renee Knight nazvanou Disclaimer. Půjde o jeho první seriál od sci-fi Believe, která byla po třinácti epizodách zrušena.
Disclaimer vznikne exkluzivně pro Apple a Cuarón ho sám kompletně napíše, zrežíruje a bude i jedním z výkonných producentů. O kameru se postará rovněž oscarový Emmanuel Lubezki, který s Cuarónem v minulosti již několikrát spolupracoval. V hlavních rolích se objeví držitelka dvou hereckých Oscarů Cate Blanchett a Kevin Kline, oceněný Oscarem za vedlejší roli v komedii Ryba jménem Wanda.
Cate Blanchett
Cate Blanchett | Hulu
Seriál má vyprávět o úspěšné a uznávané televizní dokumentaristce (Blanchett), jejíž práce spočívá v odhalování skrytých prohřešků dlouhodobě uznávaných institucí. Když se jednoho dne na jejím nočním stolku objeví záhadný román, s hrůzou si uvědomí, že je klíčovou postavou příběhu, o kterém doufala, že je dávno pohřben v minulosti. Příběh, který odhaluje její nejtemnější tajemství, o němž si myslela, že je jen její.