Sedm herců, kteří si vůbec nepamatují natáčení svých filmů a seriálů, někdy i těch nejslavnějších

Sedm herců, kteří si vůbec nepamatují natáčení svých filmů a seriálů, někdy i těch nejslavnějších
Přátelé | Warner Bros.

MICHAEL J. FOX

Rodinná pouta
Rodinná pouta | Paramount Network
Foxe si diváci a divačky snadno vybaví z řady komediálních rolí. Největší stopu ve filmovém světě jednoznačně zanechal jako Marty McFly z Návratu do budoucnosti (1985). Samotný herec však paradoxně nemá na natáčení snímku příliš mnoho vzpomínek. ‚Když jsme první Návrat dělali, současně jsem točil sitcom Rodinná pouta. Takže to pro mě byla Rodinná pouta přes den a Návrat v noci. Proto to mám všechno dost v mlze. Když jsem později film viděl, říkal jsem si: ‚Aha, tohle jsme točili?‘“ vysvětlil před pár lety Fox.

MATTHEW PERRY

Přátelé
Přátelé | Warner Bros.
Mathew Perry si nepamatuje natáčení hned několik sérií Přátel. „Nepamatuju si tři roky. Byl jsem tehdy trochu mimo. Někde mezi sezónami tři až šest,“ prozradil Perry v rozhovoru pro rádio BBC. Perry za výpadek vděčí alkoholu. V té době pil opravdu hodně, několikrát zamířil na léčení, po nehodě na lyžích byl závislý na lécích proti bolesti a květnu 2000 byl dokonce hospitalizován v nemocnici Cedars-Sinai Medical Center v Los Angeles kvůli zánětu slinivky břišní, který byl způsobený nadměrnou konzumací alkoholu a mohl mít smrtelné následky. Kvůli jeho rapidnímu úbytku váhy to v show zaznamenali i fanoušci. Právě strach ze smrti nakonec Perryho nakopl správným směrem, dal se dohromady a dnes pomáhá jiným v boji s alkoholismem.

MALCOLM MCDOWELL

Mechanický pomeranč
Malcolm McDowell – Mechanický pomeranč | Warner Bros.
Britský herec Malcolm McDowell, který si mimo jiné zahrál v Mechanickém pomeranči Stanleyho Kubricka (a klasik bychom v jeho filmografii našli mnohem, mnohem více) přiznal magazínu Guardian, že si nepamatuje natáčení většiny svých filmů. „Lidé mě na ulici zastavují a říkají: ‚Ach, líbil jste se nám v blabla,‘ a já řeknu: ‚Promiňte, to jsem nebyl já,‘ a oni mi pak na telefonu ukážou DVD obal a já na něm přirozeně jsem. A vůbec netuším, že bych kdy nějaký takový film natáčel.“ Inu, McDowell během své bohaté kariéry hrál ve více než 300 filmech, takže má na určitou míru zapomnětlivosti právo. A natáčení Mechanického pomeranče si pamatuje, i když hlavně proto, že mu produkce přišla přehnaná a Kubrick brutální.

FRANKIE MUNIZ

pet-hercu-kteri-si-vubec-nepamatuji-nataceni-svych-filmu-a-serialu-nekdy-i-tech-nejslavnejsich
Malcolm v nesnázích | 20th Century Fox Television
Většina diváků ho zná jako Malcolma v nesnázích, on sám si ale z pětiletého natáčení, kdy vzniklo sedm sérií, nepamatuje nic. Vinu přikládá tomu, že měl hned devětkrát otřes mozku (poprvé, když hrál v sedmi letech fotbal) a během svého života také patnáctkrát prodělal malou mrtvici. Nejenže si Muniz nepamatuje celé natáčení seriálu, ale ani i to, že byl v roce 2001 za svůj výkon nominován na Emmy a účastnil se ceremoniálu. Aby předešel podobným problémům do budoucna, vše si nyní zapisuje do deníku.

COLIN FARRELL

pet-hercu-kteri-si-vubec-nepamatuji-nataceni-svych-filmu-a-serialu-nekdy-i-tech-nejslavnejsich-3
Miami Vice | Universal Pictures
A jdeme zpátky ke klasice, která maže paměť. Colin Farrell byl svého času bouřlivák a jeho nadměrné pití alkoholu a užívání drog vedlo k tomu, že si vůbec nepamatuje natáčení Miami Vice. „Nedokážu si vzpomenout na jediný záběr, který jsem točil. Byl jsem na premiéře a netušil, co se ve filmu bude dít. Byl to hodně zvláštní pocit, když jsem v něm hrál. Vteřinu poté, co jsme dotočili, mě posadili na letadlo a letěl jsem do léčebny, zatímco ostatní zamířili na večírek,“ uvedl Farrell, který divoké mládí nechal za sebou a v posledních letech střídá větší projekty s artovějšími kousky a věnuje se výchově svých dvou dětí.

BRIE LARSON

Room
Room | Bohemia Motion Pictures
Brie Larson je dnes známá hlavně jako Captain Marvel, v rámci ocenění je ale pro Larson největším úspěchem drama Room z roku 2015, kde si za svůj výkon odnesla Oscara i Zlatý globus. Přestože podala dle kritiků nejlepší výkon své kariéry, nejvypjatější moment z natáčení – opětovné shledání matky se synem – si paradoxně nepamatuje. Deníku Denver Post řekla, že si vzpomíná, jak se druhý den po natáčení scény probudila s modřinami a netušila, jak k nim přišla. Co se stalo, si dala dohromady, až když jí zavolali ostatní herci, aby se zeptali, jestli je v pořádku. Při natáčení zmíněné scény dal režisér Lenny Abrahamson hercům, kteří hráli policisty, pokyn, aby její postavu zbrzdili a pokusili se jí nasadit kabát. „A já myslím, že jsem se s nimi jako prala a mlátila je, pak jsem uklouzla a spadla na led, a když jsem se poté chtěla vrhnout do policejního auta, asi jsem se praštila do hlavy,“ vysvětlila. Jakmile skončilo noční natáčení, celou cestu domů poté prospala.

COURTENEY COX

pet-hercu-kteri-si-vubec-nepamatuji-nataceni-svych-filmu-a-serialu-nekdy-i-tech-nejslavnejsich-4
Přátelé | Warner Bros.
A ještě jednou Přátelé, přičemž představitelka spořádané Moniky Courteney Cox si pro jistotu nepamatuje vůbec nic (jestli si někdy s Perrym dávají dostaveníčko, jejich vzpomínání na show musí být hodně komické). „Ani si nepamatuji, že bych v tom pořadu byla. Pamatuji si, že jsem tam samozřejmě všechny měla ráda a bavila se a pamatuji si určité okamžiky, kdy jsem tam byla, ale nepamatuji si epizody,“ uvedla k Přátelům Cox.