Trailer: Nesmrtelná filmová legenda se vrací ke svým kořenům a po devadesátce neztrácí elektrizující charisma.

Trailer: Nesmrtelná filmová legenda se vrací ke svým kořenům a po devadesátce neztrácí elektrizující charisma.
Cry Macho | Warner Bros.
Cry Macho je zatím posledním projektem legendárního herce a režiséra Clinta Eastwooda. Příběh o vysloužilém jezdci rodea, který eskortuje temperamentního mladíka z Mexika do Spojených států, se odehrává v sedmdesátých letech minulého století a svým zasazením inklinuje k hercovým westernovým kořenům.
Studio Warner Bros. nyní vypustilo první upoutávku, která slibuje emocionální road-movie a kombinuje známé motivy z Eastwoodových dřívějších snímků Gran Torino a Pašerák. Za oběma ostatně jako scenárista stojí Nick Schenk, jenž napsal také Cry Macho. Trailer představuje životem ošlehaného hrdinu Mika Mila, který trousí životní moudra, sarkastické poznámky i drsné pohledy a jenž zapadá do Eastwoodovy herecké evoluce. A to samé bude zřejmě platit o filmu samotném, neboť jednadevadesátiletá ikona režíruje svou filmovou zpověď mladší generaci, v níž nechybí odraz jeho ranných kovbojských hrdinů i pozdější 'demýtizační' tvorby, v níž nastavoval společnosti i filmovým hrdinům morální zrcadlo. A to vše za doprovodu teskné hudby Ennia Morriconeho, která je sama ozvěnou dřívější filmové éry.
Cry Macho odstartuje v tuzemských kinech již 16. září a vzhledem k nostalgickému charakteru ukázky je možné, že půjde o filmovou rozlučku nesmrtelného kovboje. Eastwood však na svém vrozeném charismatu stále nic neztrácí a fyzicky je evidentně ve skvělé formě, tudíž nezbývá než doufat, že nás svou nezaměnitelnou přítomností na stříbrném plátně ještě párkrát poctí - nemluvě o jeho sebejistém a stoprocentně účinném režijním vedení.