Trailer: Pokračování jednoho z nejlepších hororů posledních let vrací na scénu děsivého antihrdinu

Trailer: Pokračování jednoho z nejlepších hororů posledních let vrací na scénu děsivého antihrdinu
Smrt ve tmě 2 (2021) | Ghost House Pictures
Pět let stará Smrt ve tmě se zařadila mezi nejpříjemnější žánrová překvapení roku. Talentovaný režisér Fede Alvarez (Lesní duch, Dívka v pavoučí síti) v ní představil nový typ nosné hororové ikony - starého slepce v podání avatarovského padoucha Stephena Langa. Trojice mladých zlodějíčků si v prvním díle myslela, že vykrást dům někomu takovému bude úplná hračka. K jejich smůle však netušili, že muž má k bezmocné oběti skutečně daleko... První Smrt ve tmě se tak dá interpretovat jako "trošku" drsnější a temnější variace na Sám doma. Každopádně šlo o úspěšný film a o jeho pokračování se proto začalo mluvit nedlouho po premiéře.
Trailer:
Smrt ve tmě 2
Druhý díl, který bude Alvarez pouze produkovat a režírovat tentokrát bude jeho méně známý kolega Rodolfo Sayagues, bude patrně chtít Langova děsivého antihrdinu ukázat v trochu lepším světle. Jednička o něm na konci prozradila jednu ne zrovna hezkou věc, tentokrát však bude zřejmě postaven do role ochránce osamělé matky a její dcery, které si vyhlédne skupina nebezpečných individuí.
Může z toho vyjít přínosný, příběh a hlavní postavu rozvíjející sequel, ale zrovna tak hloupý a nepotřebný dodatek povedeného originálu. Snad bude výsledek blíže první možnosti.
Premiéru bude mít snímek v českých kinech už 12. srpna.