Trailer: Netradiční pojetí Artušovské legendy od komiksové ikony Franka Millera

Trailer: Netradiční pojetí Artušovské legendy od komiksové ikony Franka Millera
Cursed (2020) | Netflix
Filmových a televizních zpracování Artušovské legendy v současnosti existuje už tolik, že se to dá jen těžko spočítat. Dodnes nejslavnější a zřejmě i nejuznávanější je Excalibur Johna Boormana, z nejnovějších stojí za zmínku tři roky staré velmi osobité (a neméně kontroverzní) pojetí britského odborníka na stylové gangsterky Guye Ritchieho (Král Artuš: Legenda o meči). Nyní přichází se svou nezvyklou vizí proslulého příběhu kultovní komiksový autor Frank Miller (Sin City: Město hříchu, 300: Bitva u Thermopyl).
Prokletá
S kolegou Tomem Wheelerem loni přivedli na svět komiks Cursed (Prokletá), jenž se nyní pod jejich dohledem dočkal seriálového zpracování. Stejnojmenný titul vznikl přímo pro Netflix, první série bude mít 10 epizod a v hlavních rolích se objeví Katherine Langford (Proč? 13x proto), Peter Mullan (Stíny nad jezerem) či Gustaf Skarsgård (Floki ze seriálu Vikingové).
Ukázka z děje mnoho neprozrazuje, každopádně ale zaujme sledem zpomalovaček (a zrychlovaček), což u komiksové adaptace zase tolik nepřekvapí, ale hlavně závěrečným "zvratem", jenž provokativně naznačuje, že tentokrát si nejslavnější meč možná zvolí poněkud nečekaného vlastníka...
Celá první řada dorazí na Netflix už 17. července.
Prokletá
Cursed