Ben Affleck o novém Batmanovi a jeho odstoupení z role netopýřího hrdiny

Ben Affleck o novém Batmanovi a jeho odstoupení z role netopýřího hrdiny
Batman | Warner Bros.
Ben Affleck si batmanovský plášť navlékl pro filmy Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti (2016), Sebevražedný oddíl (2016) a Liga spravedlnosti (2017). Bohužel ani jeden z těchto filmů se rozhodně nemůže chlubit tím, že by to byla nějaká zdařilá komiksová adaptace. Kritici i diváci filmy poněkud smetli, což byl i jeden z hlavních důvodů, proč už Afflecka role nelákala. Svou roli v tom hrály ještě další důvody, mimo jiné měl v té době herec problémy s alkoholem a taktéž se asi rok po vydání Ligy rozvedl s herečkou Jennifer Garner, se kterou žil 13 let. Původně se měl ujmout režie nového batmanovského snímku, ale z oněch důvodů to nakonec spadlo do klína Mattu Reevesovi. Řekl však, že na Pattinsonovo ztvárnění se moc těší a drží mu palce.
,,Myslím, že Robert je skvělý herec, bude v té roli bezvadný. Ten film si zaslouží, aby byl vytvořen někým, kdo se vyloženě nemůže dočkat, až se do toho pustí. Takovým člověkem jsem v té době nebyl, takže jsem od toho dal ruce pryč.“
Zvěsti o tom, že Affleck si Batmanův plášť nadobro sundá, začaly kolovat už v roce 2017 po uvedení Ligy spravedlnosti. Trvalo to až do ledna roku 2019, kdy bylo oficiálně potvrzeno, že Affleck v roli Batmana končí.
Jak se vám herec v roli maskovaného hrdiny líbil?
Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti
Ben Affleck