X-Men: Dark Phoenix: Finální trailer na konec jedné velké komiksové éry

X-Men: Dark Phoenix: Finální trailer na konec jedné velké komiksové éry
X-Men: Dark Phoenix | Twentieth Century Fox
Jackmanův Wolverinem je nyní mrtev a je proto téměř symbolické, že po něm bude následovat i celá X-Men série (respektive ta, která je od roku 2000 postupně rozvíjena, s plus minus stejnými herci/režiséry/producenty atd.).
Dnes tu máme finální trailer na Dark Phoenix, slibující intenzivní podívanou, jakkoli je samotná zápletka ohraná a hlavní herečka ne úplně přesvědčivá:
X-Men: Dark Phoenix
X-Meni v dosavadní sestavě by jednou tak jako tak museli skončit, Disneyho koupení Foxů osud série pouze urychlilo. U Myšáka přirozeně budou chtít oblíbené hrdiny zapojit do Avengers a to s novými tvářemi. Myslím, že konec přichází ve správný čas. Ne všechny díly X-Men série se povedly na jedničku, statisticky tu ale máme během 19 let 12 filmů, z nichž většina byla dobrá a ty nejhorší pořád nadprůměrné. Takže vlastně velmi dobrá bilance.
X-Meni čelí nejhroznějšímu a nejsilnějšímu nepříteli: Jean Grey, která pochází z jejich vlastních řad. Během vesmírné záchranné mise Jean téměř zemře, když jejím tělem projde záhadná kosmická síla. Když se vrátí domů, zjistí, že ji tato síla udělala silnější, ale zároveň o mnohem nestabilnější.
X-Men: Dark Phoenix uvede společnost CinemArt do českých kin 6. června.
P.S. Vím, že by pod hlavičkou Foxů měli do kin ještě letos přijít i Noví mutanti, ale ti se na dosavadní díly série vážou jen velmi volně a je také otázkou, jestli je opravdu na velkém plátně uvidíme (došlo už k mnoha odkladům kvůli nákladným přetáčkám a spekuluje se, že studio film uvede rovnou online).
Jessica Chastain
X-Men: Dark Phoenix