Filmový festival v Cannes zaplaví oživlé mrtvoly

Filmový festival v Cannes zaplaví oživlé mrtvoly
The Dead Don´t Die | Focus Feature
Organizátoři festivalu v Cannes (a nejen oni) Jima Jarmusche milují. Před šesti lety zde otvíral přehlídku svou netradiční vampíří romancí Přežijí jen milenci (2013). Letos se vrátí na místo činu a dá se očekávat, že jeho novinka The Dead Don´t Die bude o poznání odlehčenější, ale neméně stylová. Pojďme si připomenout trailer na zombie komedii:
Mrtví neumírají
Tohle vypadá na poctu sedmdesátkovým zombie hororům a béčkovým filmům. Nebudou pochopitelně chybět hlášky a odlehčenější pojetí. Z herců se můžete těšit na Adama Drivera, Tildu Swinton, Steva Buscemiho, Billa Murrayho, Iggyho Poppa nebo Selenu Gomez a Dannyho Glovera.
Festivalu v Cannes vděčí režisér a scenárista Jim Jarmusch za mnohé. Už v roce 1984 zde představil svůj debut, snímek Podivnější než ráj, který okamžitě zaujal. Uvidíme, jak to bude s novinkou. Letošní festivalovou porotu povede režisér Alejandro González Iñárritu (REVENANT, Birdman). Kompletní program bude zveřejněn 18. dubna. Datum tuzemské premiéry novinka Jima Jarmusche The Dead Don´t Die zatím nemá.
ed580b76
Jim Jarmusch, Iggy Pop