Pracovní název nejnovější bondovky odhalen. Dočkáme se legendárního padoucha?

Pracovní název nejnovější bondovky odhalen. Dočkáme se legendárního padoucha?
Daniel Craig v bondovce Spectre (2015) | Forum Film
Režisér a scenárista Cary Fukunaga (Temný případ, Jana Eyrová), který do monstrpodniku naskočil po rezignujícím Danny Boyleovi začne bondovku natáčet 6. dubnu a film ponese pracovní název Shatterhand. Zapomeňte ale na věrnou bledou tvář a velkého přítele náčelníka Vinnetoua, tenhle Shatterhand totiž odkazuje na velkého záporáka z románů Iana Fleminga. Zajímavostí je, že před natáčením bondovky Žiješ jen dvakrát (1967) byl v hledáčku producentů na tuto roli i Jan Werich (dokonce s ním vzniklo několik scén)!
A aby to nebylo tak jednoduché, jedná se v případě téhle knihy o Bondova hlavního nepřítele Ernsta Stavra Blofelda používajícího jako své falešné jméno právě přezdívku Guntrum Shatterhand. Ten se dále objevil například ve filmových bondovkách Diamanty jsou věčné (1971) nebo v posledním titulu Spectre z roku 2015.
Daniel Craig
Daniel Craig v bondovce Spectre (2015)
Právě v tomto filmu ztvárnil Blofelda Christoph Waltz, který vyvázl živý, takže se dá předpokládat, že se na něj můžeme těšit i v připravované novince.
Co o jubilejní 25. bondovce tvůrci prozatím prozradili? Shatterhand bude pojednávat o slepém superpadouchovi z tajné organizace Union a autoři filmu se inspirovali knihou Never Dream of Dying od Raymonda Bensona, v níž figuruje agent James Bond.
Filmový Bond s pořadovým číslem 25 vzniká v pořádných porodních bolestech. A jak se zdá, i scenáristé pro fanoušky kultovního agenta chystají celou řadu záludností. Rozloučí se Daniel Craig, který Bonda bude hrát popáté a s největší pravděpodobností naposledy, s agentem 007 se ctí, nebo rozpaky? Budeme si muset déle než rok počkat.
Daniel Craig
Léa Seydoux, Christoph Waltz