Seriál podle Pratchetta: Démon s andělem si zamilují Zemi a bojují proti příchodu antikrista

Seriál podle Pratchetta: Démon s andělem si zamilují Zemi a bojují proti příchodu antikrista
Good Omens (detail plakátu) | Amazon Prime Video
Pratchett na románu Good Omens pracoval spolu s Neilem Gaimanem (American Goods, Koralína, Beowulf, Hvězdný prach) a diváci šestidílnou seriálovou verzi prvně uvidí 31. května letošního roku. Kromě teaser traileru studio před pár dny uvolnilo též úvodní titulkovou sekvenci série, takže pojďme na ni.
Dobrá znamení
Po delší době na mě dýchla podvratná anarchisticko-existenciální retro nálada Monty Pythonů z časů, kdy se nenosila politická korektnost a do všeho se šlo naplno, hravě, vynalézavě a s důvtipem. Na své si v téhle britsko-americké chytré taškařici zjevně přijdou též vyznavači Červeného trpaslíka nebo knihy a filmu Stopařův průvodce po Galaxii (2005).
O čem to je: Hlavními postavami příběhu jsou agenti Pekla a Nebe, anděl Azirafal (Michael Sheen) a ďábel Crowley (David Tennant). Ti dva se zabydleli na Zemi a jsou tu vlastně velmi spokojeni. Vedle nich se v příběhu objevují i 4 jezdci Apokalypsy Válka, Hlad, Znečištění (Mor odešel po objevu Penicilinu na odpočinek) a Smrt. Azirafal a Crowley se rozhodnou bojovat proti příchodu antikrista a odvrátit poslední velký souboj dobra se zlem.
Seriál Good Omens režíroval Douglas Mackinnon, spoluautor sérií Soumrak templářů, Sherlock nebo britské klasiky Doctor Who.
Michael Sheen, David Tennant
Dobrá znamení | Amazon Prime Video
Nejlepší filmy roku 2018