What Remains of Edith Finch: Hra bude příští týden zdarma a fanoušci Halloweenu by měli zpozornět

What Remains of Edith Finch: Hra bude příští týden zdarma a fanoušci Halloweenu by měli zpozornět
What Remains of Edith Finch | Giant Sparrow
Nezabere moc času (nějaké tři hodiny hraní), ani není komplikovaná. Bez obtíží ji dohraje každý. Přesto je díky působivá prezentaci, skvělému zpracování a silným emocím hrou, kterou by bylo chybou ignorovat. Dvakrát tolik to platí pro hráče, kteří 1) milují příběhové hry a současně 2) jsou fanoušky Halloweenu, jimž je nečekaně věnována celá jedna pasáž hry.

Trailer:

What Remains of Edith Finch
Kdo si hru ještě nezahrál, bude tak moci příští týden učinit zcela zdarma. Firma Epic Games spustila ambiciózní digitální obchod Epic Game Store, jímž chce konkurovat Steamu. Hráče se snaží nalákat na hry zdarma (obchod již nabídl Subnauticu a Super Meat Boye) a příští týden vytáhne těžký kalibr v podobě zmíněné adventury What Remains of Edith Finch.
Příběh hry je o jedné mladé ženě Edith Finch, která je posledním žijícím členem své rodiny. Všichni ostatní zemřeli za více či méně podivných okolností a Edith se vrací do rodinného sídla ve Washingtonu, aby se probírala minulostí. Jak prochází dům a nahlíží do vzpomínek každého z členů rodiny, ať už žil před deseti lety a nebo před půl stoletím.
P.S. Pokud nepatříte mezi hráče, ale přesto vás pasáž s Halloweenem zajímá, podívat se na ni můžete níže (začíná v cca čtvrté minutě).