TOP kina USA: Aquaman vládne, potopil Mary Poppins i Bumblebeeho

TOP kina USA: Aquaman vládne, potopil Mary Poppins i Bumblebeeho
Aquaman | Warner Bros.
Začneme vítězem - je jím komiksová novinka Aquaman, která otevřela na prvním místě za 72 milionů dolarů. V rámci DC otvíráků je to tahání za tu nejkratší sirku, ale velmi spokojené ohlasy a vysoké tržby ze zbytku světa (zatím 410 milionů) slibují, že tahle jízda bude pro Warnery jednou z nejvýdělečnějších. Už proto, že takhle těsně před Vánocemi se nepochybně ne všichni hrnuli do kin a spíš chtěli trávit čas doma s rodinou. Aquaman by proto měl v následujících týdnech mít, i díky šeptandě, minimální propady.
Co si nesmíte nechat ujít v kinech v prosinci 2018
Filmy1. 12. 2018
Co si nesmíte nechat ujít v kinech v prosinci 2018
Výrazně hůře se uvedla nová Mary Poppins. Těžko říct, jestli generace milovníků originálu až příliš odrostla (nebo rovnou vymřela), ale snímek si od středy odnesl jen 31 milionů, z toho 22 o víkendu, což tak tak stačilo na druhé místo. Na film, o němž se mluvilo jako o jednom z nejočekávanějších sequelů letošního roku, rozhodně nic moc. I tady se sice očekávají slabší propady, s takovým startem to ale nevypadá, že by se navrátivší Poppins podívala v USA nad sto milionů celkem. A to není dobré pro film s rozpočtem 130 milionů dolarů.
Podobně v háji je i Bumblebee na třetím místě. Ten navzdory nadšeným recenzím (dokonce nejlepším v sérii!) dostal z diváků za první víkend pouhých 21 milionů a to stál 135. Svět přidal dalších 31, což je... no, takový ten nepříliš nadějný začátek ve stylu Sola (a všichni víme, jak to u něj dopadlo). Proč takový malý zájem? Možná jde jen o špatné načasování (předchozí díly otevíraly v červnu), hodně škody ale také bezpochyby napáchala mizerná pětka, která už byla tak blbá, že vydělala o polovinu méně než předchozí díly (a to je co říct, fanoušci byli do té doby slepě loajální).
Ono se vůbec novinkám moc nedařilo. Jennifer Lopez se optimisticky vrátila ke komediálnímu žánru filmem Znovu ve hře a je z toho jen 6 mega na sedmém místě (ale film stál 16, takže žádná velká katastrofa). Smutný pohled je pak na deváté místo. Tam skončila novinka Roberta Zemeckise Vítejte v Marwenu s plastovýmStevem Carellem, která - vyzbrojena mizernými recenzemi - otevřela jen za 2,3 milionů. A to trailery vypadaly tak nadějně!
Jak si vedly ostatní filmy, to zjistíte v našem kompletním žebříčku US tržeb.
Jennifer Lopez
Bumblebee