TOP kina ČR: Českou detektivku pro celou rodinu trumfnul nejen nabručený nepřítel Vánoc

TOP kina ČR: Českou detektivku pro celou rodinu trumfnul nejen nabručený nepřítel Vánoc
Grinch (2018) | trailer
5. PO ČEM MUŽI TOUŽÍ (země vzniku: Česká republika)
Začínáme na pátém místě, kde skončila veleúspěšné vztahová komedie s Jiřím Langmajerem v hlavní roli. Do 43 kin vyrazilo osmý víkend od premiéry 10.693 diváků, kteří v pokladnách nechali 1 milion 671 tisíc korun. Celkově má snímek na kontě 484 tisíc diváků a 73 milionů korun, což je s přehledem nejlepší dlouhodobý výsledek všech filmů aktuálního žebříčku Top 20.

4. JOHNNY ENGLISH ZNOVU ZASAHUJE (Velká Británie, Francie, USA)
Johnny English znovu zasahuje
Solidně si stojí též roztržitý agent Johnny English v podání Rowana Atkinsona. V kinech je třetí víkend a ten poslední skončil na čtvrté příčce s návštěvností 15.937 diváků a tržbami 2 miliony 465 tisíc korun. Celkem má znovu zasahující Johnny English na kontě 133 tisíc diváků a téměř 20 milionů korun.

3. TEN, KDO TĚ MILOVAL (Česká republika)
Ten, kdo tě miloval
Nejvyšší počet kin (143) stačil rodinné detektivce s mysteriózními prvky "jen" na třetí příčku. Film inspirovaný knihou režisérky Marie Poledňákové navštívilo o premiérovém víkendu 27.835 diváků, kteří za vstupenky zaplatili necelé 4 miliony korun. Proč to nedopadlo lépe? Možná za to mohla nevyjasněnost cílové skupiny, komplikovanost při popisu děje, případně doba nasazení. Děj kriminálky se odehrává kolem Vánoc, takže by to možná bývalo chtělo ještě nějaký ten víkend do adventu s uvedením setrvat. Snímek Ten, kdo tě miloval navíc postrádal skutečnou hereckou hvězdu...

2. GRINCH (USA)
Grinch
Poněkud překvapivě skončil na druhém místě zelený tvor, který opravdu "nemá rád" Vánoce. Tuzemskému publiku téměř neznámý chlupáč zabodoval i díky tomu, že se na vzniku celovečeráku podíleli tvůrci série Já, Padouch a populárních žluťásků Mimoňů. Do 142 tuzemských kin na Grinche vyrazilo 71.634 diváků, kteří za lístky utratili 10 milionů 215 tisíc korun.

1. BOHEMIAN RHAPSODY (Velká Británie, USA)
Oproti premiérovému víkendu si Bohemian Rhapsody, životopisný hudební snímek o skupině Queen a Freddiem Mercurym, dokonce polepšil. Do 87 kin vyrazilo na velmi autenticky natočené retro 102.640 diváků. Tržby činily 17 milionů 309 tisíc korun. Zřejmě zabodovala pozitivní šeptanda; snímek je totiž jak u recenzentů tak diváků velmi kladně hodnocen. Za necelé 2 týdny od premiéry už má na kontě přes 260 tisíc diváků a 42 milionů korun.
Jak si vedly další čtvrteční premiéry? Přestože jich šlo do kin celkem 7 (plus 1 obnovená), do Top 20 se kromě Grinche a rodinného filmu Ten, kdo tě miloval dostala už pouze kriminálka Dívka v pavoučí síti (2018). Film s Lisbeth Salanderovou, známou ze série Milénium, skončil na deváté příčce se skromnou návštěvností 6.768 diváků a tržbami 1 milion korun...

Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.