Zapomeňte na Tiché místo. Sandra Bullock vás vezme na děsivější slepé místo!

Zapomeňte na Tiché místo. Sandra Bullock vás vezme na děsivější slepé místo!
Bird Box | Netflix
Že vám to něco připomíná? Ano, na první pohled novinka Bird Box vypadá jako pokus svézt se na vlně úspěchu Tichého místa. Ale tak to není. Knižní předloha k filmu vyšla již v roce 2014 a film byl dokonce ve výrobě předtím, než dorazila na pulty obchodů. Jde tak čistě o náhodu, pro filmaře Bird Box každopádně trochu nešťastnou, neboť budou označováni za plagiátory.
Snímek natočila talentovaná Susanne Bier (držitelka Emmy za režii seriálu Noční recepční) podle scénáře Erica Heisserera (nominace na Oscara za ceněnou sci-fi Příchozí). Dále hrají Sarah Paulson, Rosa Salaza, Tom Hollander, B.D. Wong, Jacki Weaver, Parminder Nagra a John Malkovich.
V pasti
Bird Box bude na streamovací službě Netflix k dispozici od 21. prosince.
Knižní předloha u nás vyšla pod názvem V pasti a její popis je následující: Něco děsivého, co člověk nesmí spatřit. Stačí jediný pohled – a podlehneš smrtelnému násilí. Nikdo netuší, co to je ani odkud to přišlo. Pět let poté, co všechno začalo, zbývá už jen hrstka přeživších – včetně Malorie a jejích dvou malých dětí. Malorie žije v opuštěném domě poblíž řeky a už dlouho sní o tom, že uteče někam, kde snad bude s rodinou v bezpečí. Cesta, která ji čeká, je však hrozivá: překonat pětadvacet kilometrů po proudu řeky v malé loďce – poslepu. Stačí jedno špatné rozhodnutí a všichni zemřou. Něco je sleduje. Je to člověk, zvíře nebo stvůra? Ponořena do tmy, obklopena známými i neznámými zvuky, se Malorie vydává na svou hrůznou odyseu – na cestu, která ji zavede do nespatřeného světa i do minulosti, k přátelům, kteří jí kdysi zachránili život. Josh Malerman ve své úchvatné prvotině prolíná přítomnost s minulostí a nabízí čtenáři hrůzný, zároveň však nesmírně poutavý příběh zborceného světa, který budete hltat do poslední stránky.
zapomente-na-tiche-misto-sandra-bullock-vas-vezme-na-desivejsi-slepe-misto
Bird Box | Netflix