"Hysterický buzík" Freddie Mercury. Film o skupině Queen má finální trailer a jasno v tom, kdo je jeho režisér

"Hysterický buzík" Freddie Mercury. Film o skupině Queen má finální trailer a jasno v tom, kdo je jeho režisér
Bohemian Rhapsody | CinemArt

Bohemian Rhapsody: Finální trailer

Nejdříve ale k finální filmové upoutávce. Vzhledem k předchozí se de facto nic nemění v rámci uváděných skladeb (dojde na "Another One Bites the Dust", "Bohemian Rhapsody", "We Will Rock You", "We Are the Champions"). Tvůrci nicméně poměrně důmyslně mixují hned několik z nich do jedné, což je fajn; ne každá skupina by měla na to míchat vlastní pecky a z nich vytvářet chytlavé remixy.
f7b6fdaa
Bohemian Rhapsody | CinemArt
Řada záběrů je v nové upoutávce rozšířena, víc se jde po dějové lince Bohemian Rhapsody. Tvůrci nezapřou smysl pro detail, dokonalou nápodobu jednotlivých členů skupiny Queen, pódiových show atd. Nechybí zde nicméně typicky britský humor, zákulisní půtky a samozřejmě jímavý příběh, díky němuž vešel Freddie Mercury (ve snímku Rami Malek) a Queen do historie.
Tohle nevypadá jako snímek, kterému jde pouze o to napodobit se současnými herci atmosféru a ikonické postavy 70. a 80. let. Po uvolněný upoutávek bych Bohemia Rhapsody připodobnil ke sportovním Rivalům (2013), jen místo závodních okruhů budete sledovat koncertní šanty, sály a haly.
A jak se to má autorstvím režisérů Bryana Singera (série X-Men, Obvyklí podezřelí) a Dextera Fletchera (Orel Eddie)? V titulcích bude ve finále uveden Bryan Singer, který dostal v průběhu natáčení padáka, a snímek po něm převzal a dotočil právě Fletcher. Informaci přinesl 12. června Collider.com, který citoval producenta snímku Bohemian Rhapsody Grahama Kinga.
"Bryan Singer bude jako režisér uveden v titulcích. Bryan měl zkrátka nějaké osobní problémy a během přerušení natáčení si je chtěl vyřešit. Vůbec nešlo o to, že bychom hledali někoho, kdo by překopal vizi filmu. Tak jsme sehnali Fletchera, který disponoval kreativitou, ale zároveň se dokázal pohybovat ve vytyčených mantinelech." Dle slov producenta Kinga režíroval Fletcher něco přes dva týdny.
524845f3
Gwilym Lee, Rami Malek