Miliardový Jurský svět sesadil z prvního místa mravenec-superhrdina!

Miliardový Jurský svět sesadil z prvního místa mravenec-superhrdina!
Ant-Man a Wasp | Marvel Studios
5. ESCOBAR (země vzniku: Španělsko, Bulharsko)
Escobar
Začínáme nicméně pátou pozicí, na níž skončil životní příběh kolumbijského narkobarona Pabla Escobara. Film je v tuzemských kinech čtvrtý víkend a aktuálně na něj vyrazilo 6.729 diváků, kteří v pokladnách nechali 1 milion 136 tisíc korun.
Téměř o sto diváků více zaznamenala komedie Jsem božská (2018), jejíž tržby nicméně byly naopak téměř o čtyřicet tisíc korun nižší než v případě Escobara. Toho za necelý měsíc v českých kinech vidělo 81.985 diváků, za lístky utratili 13 milionů korun.

4. HOTEL TRANSYLVÁNIE 3: PŘÍŠERÓZNÍ DOVOLENÁ (USA)
Hotel Transylvánie 3: Příšerózní dovolená
Na tenhle animák se poměrně dlouho čekalo. A vlastně se v některých kinech ještě stále čeká. Transylvánie 3 totiž byla v rámci předpremiérového víkendu uvedena do vybraných sálů v omezeném počtu 31 kin a nakonec se z toho vylouplo velmi solidní čtvrté místo.
Populární rodinka se tentokrát vydává na výletní parník (znatelně připomínající Titanic) a v předpremiéře se na její eskapády vypravilo 7.224 diváků, kteří za lístky zaplatili 1 milion 200 tisíc korun. Jak si snímek povede v plném nasazení? Dozvíte se za týden na Kinoboxu.

3. PRVNÍ OČISTA (USA)
První očista
Hororová série Očista se vrací ke kořenům a ve filmu První očista divákům přibližuje, jak všechno to úřady posvěcené násilí začalo. V českých kinech ji vidělo 9.602 diváků, kteří za lístky zaplatili 1 milion 400 tisíc korun. Snímek se skromným rozpočtem 13 milionů dolarů prozatím celosvětově utržil 42 milionů dolarů. Série může bez problémů pokračovat.

2. JURSKÝ SVĚT: ZÁNIK ŘÍŠE (USA)
Jurský svět: Zánik říše (5)
O celých 64 procent klesl zájem o Jurský svět: Zánik říše, což stačilo na druhou příčku žebříčku tržeb a návštěvnosti Unie filmových distributorů. Do 59 kin vyrazilo na dinosaury 24.909 diváků, kteří za lístky utratili 4 miliony 100 tisíc korun.
Za necelé tři týdny snímek vidělo téměř 300 tisíc diváků, tržby z českých kin prozatím činí téměř 48 milionů korun. Celosvětově Jurský svět: Zánik říše utržil 1 miliardu 58 milionů dolarů. Respekt.

1. ANT-MAN A WASP (USA)
Marvelovský Ant-Man se vrátil, aby coby nejmenší superhrdina v podrovodu "vosičky" Wasp... přemýšlel o údělu rodiny. Snímek Ant-Man a Wasp měl premiéru ve 131 českých kinech, přišlo na něj 45.809 diváků, tržby za lístky činily 7 milionů 213 tisíc korun. V porovnání s necelé tři roky starým Ant-Manem (2015) jde o solidní nárůst. Tenkrát v českých kinech odstartoval s návštěvností necelých 26 tisíc diváků a tržbami 3 miliony 850 tisíc korun. Celosvětově má "mraveneček" na kontě prozatím 161 milionů dolarů. Komentovaný článek s tržbami z USA očekávejte na webu Kinoboxu brzy.
Adam Driver
Muž, který zabil Dona Quijota | Diego López Calvín
Jak si vedly další premiérové snímky? Sedmá skončila komedie Manžel na zkoušku (5.805 diváků, 909 tísíc korun). Katastrofické drama Než přišla bouře (2018) skončilo osmé. Vidělo jej 5.685 platících, kteří za lístky utratili 851 tisíc korun. Až čtvrtnáctá skončila novinka Terryho Gilliama Muž, který zabil Dona Quijota (2018). Téměř třicet let vznikal vysněný projekt kultovního tvůrce. V českých kinech na něj vyrazilo 1.011 diváků, kteří v pokladnách nechali 131 tisíc korun.
Z českých titulů je nejvýše postavená loutková podívaná Pat a Mat znovu v akci (2018) na desáté příčce. Na dva poplety o víkendu vyrazilo 2 tisíce 609 diváků. V pokladnách nechali 331 tisíc korun. Za necelých pět týdnů od uvedení má film na kontě téměř 48 tisíc platících a 6 milionů 300 tisíc korun v rámci tržeb.

Aktuální žebříček TOP 20 tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.