Jeden z nejkrvelačnějších protivníků Spider-Mana je obsazen v novém filmu

Jeden z nejkrvelačnějších protivníků Spider-Mana je obsazen v novém filmu
Jared Leto | Marvel Studios
Řeč je o záporákovi jménem Morbius, původně doktorovi, který získá upíří schopnosti poté, co se neúspěšně pokusí vyléčit svou krevní chorobu. S těmito schopnostmi si to se Spideym několikrát rozdá. Byl vytvořen Royem Thomasem a Gilem Kanem v roce 1971, nutno dodat, že i když má Morbius upíří schopnosti a často se za upíra prohlašuje, o skutečného nemrtvého se nejedná. Připravovaný snímek by však měl být bez pavoučího hrdiny, přičemž Morbius by v něm měl vystupovat v hlavní roli zádumčivého antihrdiny.
Něco podobného uvidíme i ve snímku Venom (2018), kde v hlavní roli účinkuje Tom Hardy. I Venom je totiž jedním ze Spider-Manových úhlavních protivníků, v jeho případě dokonce ještě větším, než Morbius. Je tedy možné, že by se tihle dva v budoucnu střetli? To ukáže čas. Nicméně Morbius nevystupoval vždy jako "pavoukův" nepřítel, dočkal se dokonce své vlastní komiksové série, ve které v průběhu času dokonce vystoupal až do role hrdiny.
Jared Leto
Jared Leto | če
Jared Leto ohledně role dlouho přemýšlel a nebylo úplně jisté, zda ji vůbec přijme, nicméně před nějakou dobou k tomu byl konečně přesvědčen. Konec konců, nebude to jeho první role, ve které ztvární komiksového lumpa, ve snímku Sebevražedný oddíl (2016) si vzal pod taktovku charakter oblíbeného Jokera. Do režisérského křesla usedne Daniel Espinosa, známý například z hororové sci-finy Život (2017). O scénář se postarají Burk Sharpless a Matt Sazama, kteří jsou zodpovědní též za scénář k novému seriálu Lost in Space (2018).
Těšíte se?