Black Panther: Černý kůň Marvelu trhal rekordy. Porazil celý tým Avengers?

Black Panther: Černý kůň Marvelu trhal rekordy. Porazil celý tým Avengers?
Chadwick Boseman – Black Panther | Marvel Studios
"Černý" Black Panther měl od začátku velmi dobré vyhlídky na masivní tržby, protože se na něj (podobně jako na "ženskou" Wonder Woman) dlouho čekalo. Výsledek i přesto předčil veškerá očekávání. Snímek otevřel o víkendu v Amerických kinech za 201 milionů dolarů, tedy pouhých 6 mega ho dělí od pozice nejúspěšnější marvelovky všech dob (pokud mluvíme o startovní čáře). V Americe navíc připadl na pondělí svátek prezidentů. I s ním má Black Panther nyní na US kontě ohromných 235 milionů. A to už je rekord - žádná jiná marvelovka tolik peněz během 4 dnů nevydělala.
Black Panther: Seznamte se se všemi důležitými postavami nové marvelovky
Filmy14. 2. 2018
Black Panther: Seznamte se se všemi důležitými postavami nové marvelovky
Tím navíc rekordy nekončí. Snímek si také urval (v rámci "všech dob") největší únorový otvírák, největší sváteční debut a také největší tržby od pátku do pondělí. Vzhledem k nadšeným ohlasům a faktu, že se marvelovky obvykle propadají pomalu, je miliarda jistá. Dost možná i ti Avengers v rámci celosvětových tržeb padnou. Tam je v tuhle chvíli Black Panther na 404 milionech.
Studio Lionsgate šlo odvážně do předem prohraného víkendového souboje s Pračlověkem a... prohrálo. Novinka z modelíny od legendárních tvůrců z Aardmanu diváky navzdory dobrým ohlasům nezaujala, to ale není nic překvapivého. Jestli něco američtí diváci moc nemusí, jsou to britské animáky. Snímek otevřel až na sedmém místě s pouhými 3 miliony.
Velké ovace si zaslouží Největší showman. Stále se propadá pomalu (je v kinech devátý víkend a hřeje se na šestém místě) a se 155 miliony z amerických kin je oficiálně nejúspěšnějším původním hraným muzikálem.
Pračlověk
Hugh Jackman, Michael Gracey
Jak si vedly ostatní filmy, to zjistíte v našem kompletním žebříčku US tržeb.