Animované hity zblízka: Úžasňákovi

Animované hity zblízka: Úžasňákovi
Úžasňákovi | Walt Disney Studios
Zde je seznam zajímavostí, které jste o Úžasňákových možná ještě nevěděli:
Původně měl film nést název The Invincibles – tedy v češtině Nepřemožitelní. Bohužel přesný důvod přejmenování neznáme, ale je jasné, že pro to v Pixaru (kde se klade důraz na i ten nejmenší detail) měli dobrý důvod.
Civilním jménem se pan Úžasňák jmenuje Bob Smith.
Úžasňákovi
Úžasňákovi | Walt Disney Studios
Režisér Brad Bird měl od počátku jasno, kdo namluví roli Violet - chtěl Sarah Vowell z rozhlasového pořadu This American Life. Dal proto za úkol animátorům, aby ji podle jednoho jejího výstupu nakreslili a výsledek Sarah poslal, takže nakonec, ačkoli není herečka souhlasila s tím, že Violet namluví.
Během tvorby snímku ho filmaři pracovně označovali jako Tights (punčocháče).
Metroville je kombinací Metropolisu a Smallville ze Supermana.
Původně chtěl Brad Bird snímek natočit klasickou 2D animací. Nakonec se filmaři rozhodli snímek natočit počítačovou animací, ale původní koncept musel být úžasný. Část hotové práce, kterou animátoři v raných fázích snímku vytvořili použil Bird v závěrečných titulcích.
Zločinec Bomb Voyage se měl původně jmenoval Bomb Perignon. Filmaři tuto slovní hříčku ale nakonec použít nemohli, protože k tomu výrobce tohoto slavného šampaňského nedal souhlas.
Postava pana Sansweeteho se jmenuje po Steveovi Sansweetovi, který se stará o fanklub a suvenýry ve společnosti LucasFilm.
animovane-hity-zblizka-10-cast-uzasnakovi
Úžasňákovi | Walt Disney Studios
Scéna, kde se chce Mražoun napít před policistou je poctou Smrtonosné past i 3. Legrační to hlavně muselo být pro Samuela L. Jacksona, který obě role ztvárnil. :-)