Finále Labyrintu konečně přišlo do kin. Je o co stát?

Finále Labyrintu konečně přišlo do kin. Je o co stát?
Labyrint: Vražedná léčba
Série Divergence nečekaně mění směr - čtyřka se do kin nepodívá
Filmy23. 7. 2016
Série Divergence nečekaně mění směr - čtyřka se do kin nepodívá
Nyní konečně mohli o víkendu na Labyrint: Vražedná léčba vyrazit a i když film nezbořil žebříčky návštěvnosti, studio může být spokojené. Snímek se dočkal podobných recenzí jako předchozí díl a odstartoval za 23.5 milionů dolarů. Je to méně, než předchozí části (jednička měla 32, dvojka 30), ale teen série obvykle ztrácí s dalšími filmy na síle (taková Divergence dopadla dokonce tak špatně, že poslední díl vzniká jako televizní film). Labyrint si navíc udržel skromný rozpočet - Vražedná léčba stála 62 milionů - a celosvětově již má vyděláno 105. Dá se říct, že je úspěšně dobojováno a i když nejde o franšízu, která by přepsala dějiny, své si dokázala urvat.
Důležité je to hlavně pro Wese Balla, který vyjma Labyrintu nic nerežíroval a určitě mu ve vývoji kariéry pomůže, že vše ustál od začátku do konce.
Jeden historický úspěch si Vražedná léčba připsala. Jde o první film, který dokázal z vrcholu žebříčku sesadit megahit s Dwaynem Johnsonem. Je to tak, Jumanji: Vítejte v džungli se muselo po šesti týdnech spokojit s "pouhým" druhým místem. Ale pořád vydělává. Vlastně je až neuvěřitelné, jakou výdrž snímek vykazuje. V tuhle chvíli má celosvětově nastřádáno mamutích 822 milionů dolarů, což mimochodem z filmu dělá nejúspěšnější akční komedii všech dob (na druhém místě jsou původní Krotitelé duchů s 610 miliony).
Do TOP10 promluvil o víkendu i western Hostiles s Christianem Balem. Snímek se již nějakou dobu hrál v limitovaném počtu kin, z nichž si odnesl necelé dva miliony. O víkendu konečně vyrazil "do plnejch" a hned z toho bylo 10 milionů a třetí místo v žebříčku. Pravda, pořád to není žádné terno, ale western je dnes žánr spíše pro nadšence, takže lze mluvit o úspěchu. 
Christian Bale
Karen Gillan, Kevin Hart, Dwayne Johnson
Jak si vedly ostatní filmy, to zjistíte v našem kompletním žebříčku US tržeb.