Pixar znovu nezklamal - novinka Coco obsahuje řadu skrytých odkazů

Pixar znovu nezklamal - novinka Coco obsahuje řadu skrytých odkazů
Coco
V Pixaru jsou pověstní tím, že si rádi hrají a ani jejich novinka není výjimkou. Ani tentokrát samozřejmě nesmí chybět A113 a to ani ve světě mrtvých!
novinka-coco-a-jeji-schovavacky-4
I přítomnost Pizza Planet fanouškům Pixaru známého trucku je nezbytná. Tentokrát projede kolem Miguelova domu, když se chlapec kouká z okna.
novinka-coco-a-jeji-schovavacky
Svůj "štěk" ve snímku mají Nemo, Dory, Marlin a Naděje (Hledá se Dory, najdete je ve scéně, kdy jde Miguel na tržiště a prohlíží si na stolku různé figurky.
novinka-coco-a-jeji-schovavacky-1
Na tržišti ještě zůstaneme a prohlédneme si i místní piňaty, mezi vystavenými kusy můžeme spatřit Buzze, Woodyho (oba Toy Story) i Mikea (Příšerky s.r.o.).
novinka-coco-a-jeji-schovavacky-2
S blížícím se termínem premiéry Úžasňákových se samozřejmě i tato rodinka superhrdinů dočkala svého prostoru. Když se Miguel a jeho nově získaný kamarád Hector prochází zemí mrtvých, projdou kolem plakátu na film Úžasňákovi.
Oblíbený míček lampičky Luxa juniora tzv. Luxo ball také nesmí chybět v žádném filmu. Hledejte ho ve scéně, kdy se Dante pustí do boje s opicí, míček je vidět na stole.
novinka-coco-a-jeji-schovavacky-3
Blesk McQueen – tento odkaz na Auta se neobjeví přímo v Coco, ale v kraťasu Dante's Lunch, který Pixar vydalo již v březnu. Když Dante na ulici míjí chlapce s kukuřicí v ruce, je vidět, že má chlapec na nohách Bleskovy kecky.
novinka-coco-a-jeji-schovavacky
Za zmínku stojí i tradiční oltář tzv. ofrenda, kterou tvoří pozůstalí z věcí, fotografií a květin na oslavu svých zesnulých. V závěrečných titulcích takový oltář v Piraxu vytvořili i pro ty, kteří už s nimi nejsou a kteří se podíleli na jejich úspěchu. Najdeme na něm jména Stevea Jobse, Walta Disneyho nebo Dona Ricklese.