Lucy 2 se konečně dává do pohybu, díky propadu Valeriana

Lucy 2 se konečně dává do pohybu, díky propadu Valeriana
Luc Besson na place Valeriana
Velkou trefou byla série Taken (u nás jako 96 hodin), kterou Luc Besson napsal a produkoval pod svou společností EuropaCorp. Všechny tři díly vydělaly téměř miliardu dolarů, přičemž dohromady stály zhruba desetinu. 
Opravdovou trefou do černého se ukázala být tři roky stará Lucy, kterou Besson i režíroval. Akční snímek, v němž Scarlett Johansson využije stoprocentní potenciál mozkové kapacity, vydělal celosvětově téměř půl miliardy! A to stál směšných 40 milionů. Za normálních okolností by do roka přišla dvojka, Besson se ale vydělané peníze rozhodl využít pro Valeriana.
lucy-2-se-konecne-dava-do-pohybu-diky-propadu-valeriana
Luc Besson na place Valeriana
A tady se slavný filmař hodně přepočítal. Zatímco Lucy to dotáhla v tržbách na největší hit jeho kariéry, Valerian naopak platí za největší propadák. Ne proto, že by v kinech nic nevydělal. Ale vzhledem k rozpočtu vydělal málo.
Téma: Okopírovali tvůrci Star Wars komiks Valerian?
Besson do Valerian a město tisíce planet nasypal 177 milionů dolarů a celosvětově film přinesl milionů 223 (přičemž pouhých 40 přiteklo z amerických kin). Díky předprodeji práv na televizní vysílání a videu nebude Bessona tenhle neúspěch bolet zdaleka tak, jak by asi měl. Nyní ale potřebuje sázku na jistotu. A bude jí, jak už vám asi došlo, Lucy 2.
Podle výkonného ředitele EuropaCorp Marca Shmugera má pokračování Lucy již napsaný scénář a film je oficiálně ve výrobě. Vzhledem ke konci prvního snímku není v tuhle chvíli jisté, zda se vrátí Johansson v hlavní roli. Nejspíš ale ano, protože i ona si po propadáku Ghost in the Shell potřebuje napravit komerční reputaci. Shmuger neuvedl, kdy Lucy 2 dorazí do kin. Pokud ale vše půjde dobře, mohlo by se tak stát někdy v roce 2019.