To podle Stephena Kinga útočí na pozici nejúspěšnějšího hororu všech dob

To podle Stephena Kinga útočí na pozici nejúspěšnějšího hororu všech dob
matka!
Vymítače ďábla pokoří To hravě, další metou pak bude již mládeži přístupný Šestý smysl. Ten v roce 1999 vydělal 293 milionů v amerických kinech. Celosvětové tržby majstrštyku režiséra M. Night Shyamalana pak dosáhly 672 milionů. To jich má momentálně 371, takže je co dohánět.
Na druhém místě novinka Americký zabiják, v níž se pere hloupost scénáře s velmi dobrou technickou stránkou. Snímek využívá aktuální téma terorismu a může se opřít o charisma Michaela Keatona v jedné z vedlejších rolí, což stačilo na téměř 15 milionů jako startovné. Nejde - pro akční film podobného ražení - o zas tak špatný začátek. Snímek navíc stál jen 33 milionů, takže se bezpochyby zaplatí. Na špiónskou sérii to ale nevypadá.
to-podle-stephena-kinga-utoci-na-pozici-nejuspesnejsiho-hororu-vsech-dob
matka!
Až třetí skončila matka! režiséra Darrena Aronofskyho, v níž Jennifer Lawrence pomalu přivádí Javier Bardem k šílenství. Intenzivní trailery a slušné recenze diváky nenalákaly. Film otevřel za pouhých 7 milionů, přičemž stál třicet. Jde o jednoznačné zklamání, protože Aronofsky se těší coby tvůrce dobré pověsti a Lawrence je momentálně jednou z nejpopulárnějších hereček vůbec. Přesto to na zájem publika nestačilo.
Dále už nikdo výrazně do žebříčku nepromluvil, přesto je třeba zmínit poslední marvelovku Spider-Man: Homecoming, která je momentálně na devátém místě. Dlouho to vypadalo, že tenhle restart nebude patřit k nejúspěšnějším (snímek měl celosvětově ještě před nějakou dobou menší tržby než oba díly série Amazing Spider-Man). Čekalo se na uvedení v Japonsku a Číně a studio si může oddychnout. Přišel kýžený výsledek. Snímek si z tamních trhů ukrojil již 100 milionů, celosvětově má 861 a to z něj dělá druhý nejúspěšnější film s pavoučím mužem vůbec (kraluje Spider-Man od Sama Raimiho s celosvětovými tržbami 890 milionů).
Jak si vedly ostatní filmy, to zjistíte v našem kompletním žebříčku US tržeb.