Ready Player One přebírá po Johnu Williamsovi Alan Silvestri

Ready Player One přebírá po Johnu Williamsovi Alan Silvestri
Původně měl hudbu očekávanému sci-fi snímu Ready Player One vytvořit Spielbergův dlouholetý spolupracovník John Williams, který nahrál hudbu prakticky ke všem Spielbergovým snímků (snad vyjma nějakých dvou). Ovšem s ohledem na to, že Spielberg oslovil Johna i pro spolupráci na The Papers, musel si skladatel vybrat, kterého projektu se nakonec ujme.
Vyhrálo drama The Papers a Johna Williamse tak za taktovkou pro Ready Player One střídá neméně zkušený Alan Silvestri. „Steven a John se rozhodli, že Alan Silvestri je perfektní volbou pro Ready Player One,“ uvádí oficiální prohlášení na stránkách Amblin Productions. „Steven s ním jako producent již spolupracoval na snímích Návrat do Budoucnosti a Alan navíc nahrával hudbu i pro další snímky studia Amblin a DreamWorks.
Česká premiéra Ready Player One je momentálně stanovena na 29 . března 2018 a v hlavních rolích se představí Tye Sheridan, Olivia Cooke, Mark RylanceSimon Pegg a Ben Mendelsohn. Příběh je následující:
ready-player-one-prebira-po-johnu-williamsovi-alan-silvestri
Svět v roce 2045 se ocitá v hluboké krizi – jedinou záchranou před bezútěšnou skutečností se pro miliony lidí stalo OASIS, bezplatná onlineová videohra přístupná prakticky každému – každý si zde může vytvořit novou identitu a vést virtuální život, často na hony vzdálený tomu opravdovému: studovat, cestovat, mít přátele, zamilovat se... A nalézt velikonoční vejce, poklad, který tam někde před svou smrtí zanechal James Halliday, výstřední tvůrce OASIS, společně s miliardovým dědictvím. Léta se o nalezení tří klíčů ke třem branám, jež vedou k pokladu, marně pokoušejí miliony Hallidayových obdivovatelů. Léta se to nedaří ani Wadu Wattsovi, který má těsně před maturitou, přežívá u tety v karavanu a honba za pokladem se stala jediným smyslem jeho existence. Avšak poté co se mu podaří rozluštit první nápovědu, nabere jeho život divoké obrátky…
V galerii článku najdete několik fotek z natáčení Ready Player One.