Šary Vary: Ozvěny karlovarského festivalu divákům představí 29 filmů. Včetně vítězného Křižáčka

Šary Vary: Ozvěny karlovarského festivalu divákům představí 29 filmů. Včetně vítězného Křižáčka
Na co můžete vyrazit? Například na německou teenagerskou výpověď Axolotl Overkill (2017), očekávaný zaoceánských hit Baby Driver (2017), dokument Olgy Sommerové Červená (2017), který představí obdivuhodnou operní pěvkyni Soňu Červenou. Těšit se můžete také na čerstvého držitele Křišťálového glóbu, snímek Křižáček (2017) Václava Kadrnky.

Křižáček: Upoutávka

V předpremiéře bude v rámci přehlídky Šary Vary představen i vítěz ceny za režii z Berlinale Aki Kaurismäki a jeho Druhá strana naděje (2017) nebo divácký hit ze Sundance Pěkně blbě (2017). Tahákem je též v Cannes oceněná novinka Sofie Coppoly Oklamaný (2017) nebo poslední film Michaela Hanekeho Happy End (2017).

Baby Driver: Upoutávka

"Je to takový trošku sprint, který s kolegy každoročně podstupujeme. Nevíme, jak přesně je to možné, ale nakonec se vždy všechno nějak podaří nastavit tak, aby Ozvěny představovaly reprezentativní průřez karlovarským festivalem,“ říká Petr Jirásek, ředitel pražského kina Světozor, které ozvěny karlovarského festivalu pořádá už po desáté. Téměř u poloviny titulů se přitom jedná o jedinečnou příležitost, protože snímky nebudou v České republice distribuovány.
O oficiální ozvěny Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary je v pražských a brněnských kinech tradičně velký divácký zájem a mnoho projekcí bývá vyprodaných.

Oklamaný: Upoutávka

Colin Farrell, Sofia Coppola, Nicole Kidman
"Po loňském otestování se rádi vracíme k propojení Ozvěn s rozjezdem akce Vary ve vašem kině, v jejímž rámci vstupují hned tři vybrané filmy z karlovarského festivalu rovnou do českých kin,“ připomíná koordinátor dramaturgie Ozvěn Ivo Andrle.Snímky Pěkně blbě, Dvojitý milenec (2017) a Axolotl Overkill se v rámci Ozvěn představí hned v několika projekcích pro nedočkavce, následně se s nimi budeme v našich kinech potkávat celé léto.
Více informací o přehlídce Šary Vary a kompletní program naleznete na tomto webu.