18. týden-kinopremiéry: Druzí Strážci Galaxie vyzvou fanoušky Depeche Mode

18. týden-kinopremiéry: Druzí Strážci Galaxie vyzvou fanoušky Depeche Mode
Strážci Galaxie 2
Strážci Galaxie Vol. 2 | Marvel Studios
Jsou to téměř tři roky, kdy do kin vlítli Strážci Galaxie (2014) režiséra Jamese Gunna a zaujali béčkovou atmosférou, vtipnými postavičkami a dialogy nebo retro hudbou. Marvelu to vyšlo ještě před Deadpoolem (2016), Strážci Galaxie sklidili velmi pochvalné recenze a zájem publika - snímek utržil přes tři čtvrtě miliardy dolarů. Svérázná partička se dnes vrací do českých kin v titulu Strážci Galaxie Vol. 2.

Trailer:

Strážci Galaxie 2
Tři roky starý "wau efekt" se pochopitelně neopakuje. Studio Marvel filmu využívá k představovačce dalších postav komiksového univerza. Nepřátelé se stávají spojenci a na scéně se objeví roztomilý potomek Groota, David Hasselhoff nebo třeba Sylvester Stallone. Tohle je pocta osmdesátým rokům se vším všudy. Recenzenti prozatím dávají 80 procent, což je jen nepatrně horší známka než v případě jedničky.
Mají silnou základnu oddaných fanoušků, proslavili se taktéž v 80. letech a zanedlouho naživo vystoupí v České republice. Legendární synthrocková skupina Depeche Mode se pouze dnes představí svým obdivovatelům ve vybraných kinech v rámci přenosu Depeche Mode: Live in Berlin (2014).
Živák režíroval známý fotograf a autor ceněných filmů Anton Corbijn, který skupinu sleduje několik desetiletí. Očekávat tedy můžete zážitek umocněný tím, že ten, kdo ho zaznamenal, hudbou také žije. Předkrm před hlavním chodem, kteří si zasvěcení užijí 24. května v pražském Edenu.
Ministerstvo lásky
Vtipný zážitek slibuje koprodukční komedie Ministerstvo lásky. Pojednává o speciální četě úředníků mající za úkol legitimovat chorvatské vdovy a brát penzi po zesnulých těm, které se neprovdaly, ale udržují milostný poměr. To je příležitost pro nezadaného úředníka z takzvaného ministerstva lásky...
Tři dny v září
Na závěr se představuje ještě jeden snímek z Balkánu. Tři dny v září (2015) je makedonský thrillerem, ve kterém hraje hlavní roli tajemná žena na útěku, nenávist k mužům a brokovnice. Spolu s krásnou makedonskou přírodou.
Seznam všech květnových premiér najdete ZDE.
Seznam všech filmů v kinech podle % hodnocení uživatelů Kinobox.cz najdete ZDE.