US tržby: Tom Hanks potvrdil pozici největšího sympaťáka Hollywoodu

US tržby: Tom Hanks potvrdil pozici největšího sympaťáka Hollywoodu
When the Bough Breaks
O doslova zázračném přistání na řece Hudson, kdy se nikomu nic nestalo a následně byl i přesto pilot grilován pro pochybné rozhodnutí, navíc usedl na režijní stoličku Clint Eastwood. Předem se proto očekával silný výsledek. A ten se dostavil - snímek slaví u kritiků a američtí diváci ho o debutovém víkendu vystřelili na první místo s 35 miliony dolary. Není to žádné přelomové číslo, ale podobný film bude padat pomalu a stál jen 60. Nemluvě o tom, kolik vydělá ve zbytku světa. Pozice hitu by mu proto ujít neměla.
I na druhém místě úspěšná novinka, koukat se ale na ní moc nedá. Drama When the Bough Breaks nemá úplně pitomou zápletku (náhradní matka se až nezdravě začne fixovat na budoucího tatínka) a režii si vzal na starost televizní veterán Jon Cassar, jehož moc dobře znají fanoušci 24 hodin. Film jako takový je ale prý přímo otřesný a na Rottentomatoes drží vzácných 0% (to se vážně povede málokomu). Zachránila ho ale cílovka. Je to film obsazený převážně černošskými herci a podobné filmy černošské publikum vždy podrží. Snímek tak otevřel na druhém místě za 14 milionů, přičemž stál pouhých 10. Studio tudíž vydělá, i když se filmem asi chlubit nebude.
us-trzby-tom-hanks-potvrdil-pozici-nejvetsiho-sympataka-hollywoodu
When the Bough Breaks
Jedinou další novinkou, která se do TOP10 dokázala prodrat, je animák The Wild Life. Pod tímhle "rafinovaným" americkým názvem se ve skutečnosti ukrývá Robinson Crusoe: Na ostrově zvířátek, což je film, který u nás šel v kinech počátkem letošního roku. Čeští diváci mu něco málo dopřáli (vyrazilo na něj nějakých 55 tisíc) a o žádný velký hit nepůjde ani ve Státech, kde film startuje na pátém místě za 3.3 milionů. Pro běžný animák katastrofální částka, ale Robinson Crusoe má francouzské kořeny, stál jen 13.5 a ve zbytku světa už 20 vydělal. Takže jsou na tom tvůrci vlastně docela dobře.
Bez zajímavosti není vytrvalost Sebevražedného oddílu. Ten se hrál v kinech již šestý víkend a pořád dokázal vybojovat čtvrtou pozici. Pomalé propady navíc zajistily, že má film na domácích tržbách 307 milionů dolarů. Zajímavé je to proto, že Batman v Superman měl mnohem razantnější nástup (o nějakých 30 milionů) a přesto nakonec v Americe vydělal 330, tedy jen o 23 milionů více. Týmovka padouchů by tak při troše štěstí mohla být tím nejúspěšnějším, co DC comics vyslal v rámci svého universa zatím do kin.
Jak si vedly ostatní filmy, to zjistíte v našem kompletním žebříčku US tržeb.