Proč si nikdo netroufne natočit remake Casablanky? KINOBOX zve na OBNOVENOU PREMIÉRU legendárního filmu

Proč si nikdo netroufne natočit remake Casablanky? KINOBOX zve na OBNOVENOU PREMIÉRU legendárního filmu
Humphrey Bogart, Ingrid Bergman
Humphrey Bogart a Ingrid Bergman v Casablance. | Pannonia Entertainment CZ
Na Casablancu se dle hollywoodských producentů nesahá. Když tohle řekne někdo, jehož prací bývá vydělat peníze stůj co stůj, budí to dost velký respekt. Sklonit se musela i Madonna, která producenty obcházela s vidinou, že by si v remaku slavného filmu zahrála vedle "kolouška" Ashtona Kutchera. Ne, to by prostě nefungovalo.
V čem tkví kouzlo romantického snímku s dramatickou zápletkou, který se odehrává na horké marocké půdě během druhé světové války? Představili se zde ikoničtí herci Ingrid Bergman a Humphrey Bogart, mezi nimiž to v pauzách mezi natáčením solidně jiskřilo. Nešlo nicméně o zamilovanost, ale o silná ega a neshody. Vše urovnával režisér Michael Curtiz, který si za film vysloužil Oscara.
Casablanca
Casablanca | Pannonia Entertainment CZ
Casablanca vznikla velmi rychle po napadení americké základny na Pearl Harboru a není žádným tajemstvím, že byla americkou odpovědí na německý nacismus. Scénář byl sepsán podle divadelní hry "Každý chodí k Rickovi" v kvapíkovém tempu a nabízí celou řadu ikonických dialogů a hlášek, které ostatní režiséři ve svých dílech citují dodnes.

Ukázka:

Casablanca
Jestli je nějaký film skutečně dobrou reklamou na místo, kde trávit volný čas, tak je to právě Casablanca s osobitým hráčem na klavír. Někomu možná řada scén přijde patetická, ale tempo, herecké výkony a romantická nota působí na divačky a diváky jako velmi mocný magnet již přes 70 let.
Casablanca
Casablanca | Pannonia Entertainment CZ
Pojďte na Casablancu do nejmodernějšího kina v Praze. Film bude uveden v rámci přehlídky "Premiere Extra", jejímž exkluzivním partnerem je web KINOBOX.CZ. Kultovní romantický film se bude v hostivařském kině PREMIERE CINEMAS promítat v úterý 6. září od 19:00. Obnovené premiéry klasických filmů stříbrného plátna přináší do sítě multikin distributor Pannonia Entertainment.
Místo v sále si rezervujete ZDE. Abyste si účast v kině zajistili, musíte ohodnotit a okomentovat tři filmy v naší databázi. Poté se aktivuje možnost rezervace. Podrobnosti o našich projekcích si můžete přečíst zde.

Trailer:

PREMIERE CINEMAS PRAHA HOSTIVAŘ nabízí nejmodernější technické vybavení v Praze. Kino je vybaveno revolučním 3D zvukovým systémem DOLBY ATMOS™ (49 reproduktorů umístěných za plátnem, na stropě, bočních stěnách a zadní stěně kinosálu), technologií DOLBY® SURROUND 7.1, což je též jeden z nejmodernějších zvukových formátů současnosti, SONY DIGITAL CINEMA 4K™ neboli nejvyšším rozlišením obrazu v digitálním filmu, nejlépe řešenou 3D technologií SONY DIGITAL CINEMA 3D™ a obrazovou revolucí v podobě vysokorychlostní projekce HFR 3D, která zobrazuje 48 snímků za vteřinu namísto standardních 24 snímků.